31 Ekim 2013 Perşembe

Efsane Samsunspor’un Çöküşü -6

Samsunspor Kulüp başkanlığı için arayışlarını sürdüren ekip yeni bir isim üzerinde karara vardılar. Bu isim de Sayın Mazhar Başoğlu idi.  Sayın Başoğlu isminin öne çıkması kamuoyunda pek ilgi görmedi diyebiliriz. Kamuoyunun isteyip istemesi önemli değil. Genel kurulda aday olan Sayın Başoğlu Samsunspor Kulübü başkanlığına seçildi. Yeni başkan Başoğlu’nu ilerleyen günlerde zorlukların beklediğinden habersiz görevine başladı.

Başoğlu Başkanlığında Samsunspor, Bank Asya ligindeki hazırlıklarına başladı. Başoğlu’nun ekonomik gücü yoktu. Verilen vaatler doğrultusunda Sayın Y.Ziya Yılmaz’ın ekonomik desteği ile işleri yürütecekti. Sayın Yılmaz önderliğinde para geliyordu. Paranın nereden geldiği değil gelmesi önemli idi. Süper ligden düşmüş bir takımı yeni ligine motive etmek de zordu elbette. Hazırlıklar süreci biter ligler başlar.

Spor kamuoyu Samsunspor’dan fazla beklenti içerisine girerek, geldiği gibi tekrar süper lige çıkarız umutları vardı. İlerleyen haftalarda istenilen başarıya Samsunspor ulaşamadı. Hep bıçak sırtında ligi götürüyordu. Yönetim geçmiş yıllarda olduğu gibi ekonomik sıkıntı içerisindeydi. Samsunspor’da telaffuz edilen borç 25 milyon. Böyle bir borçla ligi getirmek de kolay değildi. Ekonomik sıkıntılarla boğuşan Samsunspor, sahada da başarılı olamıyordu. İlk yarıda bir ara 8.liğe kadar yükselen Samsunspor, burada tutunamadı. İlk yarıyı Samsunspor 20 puanla 12.ci sırada bitirdi.

Samsunspor kamuoyu bu skordan memnun değildi. Umutlar 2.ci yarıya kalmıştı. Samsunspor’da hem sahada, hem de Yönetimde işler iyi gitmiyordu. Samsunspor’un üzerindeki gizli eller bu kulübü bir türlü bırakamıyordu. Devre arası derken 2.ci yarı da başladı.

Samsunspor ilk yarıda olduğu gibi 2.ci yarıda da aynı tempoyla lige devam ediyordu. 2.ci yarını ortalarına gelindiğinde puan cetvelindeki yeri 34 puanla 10.cu sıra. Biraz umut derken bir türlü sahada istenileni alamıyordu Samsunspor. Ligin sonu yaklaşırken ilk altı umutları yitirilmiş, Samsunspor ilk yarıda olduğu gibi ligi 43 puanla 10.cu sırada bitirerek herkesi hayal kırıklığına uğratmıştı. Her zaman ki gibi umutlar yine bir sonraki bahara bırakılmış.

Bu sonuç Kulübün içerisini bilenler için iyi bir sonuçtu. Dışarıdan bakıldığında sonuç Samsunspor’a yakışmayan bir sonuç gibi gözüküyordu. Hani derler ya; “içi beni dışı seni yakar” öyle bir şey.

Ne olursa olsun Samsunspor kulübü hayatını idame ettirmek zorundaydı. Kent yöneticileri Samsunspor’u idare etmekte pek başarılı olamadılar. 2000 li yıllardan beri iki iş; Hem belediye hem de Samsunspor bir arada yönetilemedi. 

İstenilen başarılar niye gelmiyordu diye aklımıza gelmiyor değildi ya. Her şeyi Samsun Halkından gizlemenin bir bedeli vardır. O bedel de Samsun’a ödettirildi. Bir önceki dönemlerde de aynı senaryolar oynandı. Perde arkasında yapılan pazarlıklar sonucu, Samsunspor bu hallere düşürüldü. Alınan kötü saha sonuçları açısından değil. Bu şehir bu Samsunspor’u taşıyamıyorsa bir yerlerde eksiklikler var demektir. Bir buçuk milyonu aşan nüfus ile süper bir futbol alt yapısına sahip olan şehir, neden bu durumlara düşmüştür. Bu hiç sorgulanmadı. Samsun Kenti, kendi öz eleştirisini yapamadı. Hep makyajlı taraf kamuoyuna gösterildi. Samsunspor belirli gurupların emellerine alet edildi. Bu zihniyette olanlar unutmasınlar, bir gün bunun hesabını Samsun’a vereceklerdir. İşin özü Samsunspor iyi yönetilemedi.
(Devamı yarın)
/Nedim AYDIN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder