31 Ekim 2013 Perşembe

Efsane Samsunspor’un Çöküşü -12

Bütün bu olumsuzluklara rağmen devre arası eksiklikler tamamlanır ikinci yarı Samsunspor kendine gelir düşünesi vardı. Öyle olmadı. Hatalar zinciri devam etti. İkinci yarı hazırlıklarına başlayan Samsunspor’da değişen bir şey yoktu. Aynı transfer ekibi işin başındaydı. Yanlış transferler. İlk yarıda alınan oyuncuların pek çoğu ile Samsunspor yollarını ayırmış. Bu başarısızlığın baş aktörü genel menejer Adnan Sezgin olarak gösteriliyordu. İlk yarıda olduğu gibi yine yanlış transferler yapılıyordu.  
Bu kısa ara sonrası i
kinci yarı başlar. 2.ci yarıya da Samsunspor iyi başlamıyor. Sahada kötü sonuç almaya devam eden bir Samsunspor vardı. Bu kötü saha sonuçları sonunda Samsunspor’un sıralamadaki yeri 17 sırada demirlemişti. Samsunspor kötü gidiyordu. Teknik direktör Petkovıc’in hala görevde olması Samsun’da tepkilere neden olmaya başladı. Bu duruma fazla dayanamayan Yönetim Ligin 21.ci haftası sonunda 23 Ocakta Teknik direktör Petkovıc ile yollarını ayırıyor.

Yeni teknik direktör arayışını sürdüren Samsunspor 27 Ocakta Mesut Bakkal’la anlaşır. Samsunspor’un yeni Teknik patronu Bakkal oluyor. Bakkal ayağının tozuyla Samsunspor’da ne var ne yok hesapları derken transfer süresi bitiyor. Bakkal eldeki oyuncularla bu ligi bitirmek mecburiyetindeydi. Bu ara Bakkal’ın gelmesiyle Genel koordinatör Sayın Adnan Sezginle de Kulüp 30 Ocakta ilişkisini kesiyor. Mesut Bakkal’ın olduğu yerde Adnan Sezgin’in olması mümkün olmazdı elbet. Bakkal da kabul etmezdi.

Bakkal’ın Samsunspor Başındaki ilk maçı Fenerbahçe ile olması işinin ne kadar zor olduğunu gösteriyordu. Rakip Fenerbahçe. Şampiyonluk peşinde koşan bir takımla oynamak elbette çok zor olacaktı. Böyle bir atmosferde maça çıkmak kolay değildi. Bakkal bu imtihanı başarılı bir şekilde verir. Samsunspor Fenerbahçe’yi 3-1lik bir skorla geçer. Bakkal’ın gelmesiyle iyi bir ivme kazanan Samsunspor ligde kalma yolunda umutları artırır. Eldeki oyuncularla ligde mücadele edecekti Samsunspor. 29.cu hafta deplasmanda Antalya’yı yenen Samsunspor rakiplerini korkutur. En yakın rakip olan Antep’le kendi evinde oynaması Samsunspor için bir avantajdı. Ama olmadı. Evdeki hesap çarşıya uymaz. Samsunspor rakibiyle kendi sahasında berabere kalır. Samsunspor büyük bir fırsatı teper. 31.ci haftada Kayseri’ye de yenilen Samsunspor, tüm hesapları alt üst eder. Son üç haftaya 6 puan geride giren Samsunspor, umutlarını mucizelere bırakır. Samsunspor’un düşmedeki rakibi Antalya olur. Ligin bitimine 2 hafta kala aradaki puan farkı 6 olarak devam eder. 33.cü haftada Samsunspor deplasmanda Beşiktaş, Antalya ise kendi evinde Bursa ile oynar. Antalyaspor kendi evinde Bursa’ya kaybetmesi, Samsunspor’un da deplasmanda kazanması umutları bir anda son haftaya taşır.           

 Son haftaya girildiğinde aradaki puan farkı 3’e iner. Fikstür avantaj Samsunspor’dan yana. Puan eşitliğinde Samsunspor ligde kalacaktı. Samsunspor kendi sahasında Sivasspor ile Antalyaspor ise İstanbul’da Fenerbahçe karşısına çıkacaktı. Fenerbahçe’nin Antalya’yı yenmesine kesin gözüyle bakılıyordu. Çünkü Fenerbahçe Galatasaray’la şampiyonluk mücadelesi veriyordu. Şampiyonlukta varım demesi için mutlak galip gelmesi gerekiyordu. Bu da Samsunspor açısından büyük bir avantajdı. Samsunspor ligde kalması için rakibini yenmek 3 puan almak zorundaydı. Daha doğrusu Samsunspor kendi kaderini belirleyecekti. 

Beklenen olmadı. Şehrin umutları suya düştü. Zaten dar bir kadro, kapasitesi vasatın altındaki oyuncularla bu ligde kalması zordu. Zoru başaramadı Samsunspor. Bu oyuncularla zoru başarırımıydı? Çok zor. Kendi evinde Sivasspor’a 2-1 lik skorla yenilen Samsunspor kendi ipini çeker. Kendi düşen ağlamaz misali. 2011-2012 futbol sezonunu 16.cı sırada bitiren Samsunspor küme düşer.

Sayın Başkan Kazım Yılmaz’ın yanlışlara geç müdahale etmesi Samsunspor’un bu durumlara gelmesine sebep olur. Başka bir deyişle istifa eden yöneticilerin haklı oldukları ortaya çıkmıştır. 
(Devamı yarın)
/Nedim AYDIN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder