1 Nisan 2013 Pazartesi

“Haber”’den “ Haberhayat” a…

Gazeteniz Haber’in mensubu bulunduğu Haber Medya Grubu, yeni atılım ve katılımla Samsun’da alışılagelmişin dışında ulusal yayına taş çıkaracak şekilde Samsun medyasına yeni bir soluk getirici “HABERHAYAT”  magazin dergisi ile siz okuyucularımızın huzuruna çıkmış bulunmaktadır. Magazin denilince genelde gazete sayfalarında yer alan sosyete haberleri, fotoğraflar, fal, vb. şeyler aklınıza gelebilir.

Hayır, “MAGAZİN” bu değildir. Magazin, sözlüklerimizde, “ pek çok insanın ilgi duyacağı çeşitli konuları basitleştirip hafifleterek hoşlanılacak biçimde veren bol resimli süreli yayın” şeklinde tanımlanır. İşte “HABERHAYAT” bunun kendisi olmaktadır.

Toplum ve doğa pazarından toplanan malzemeleri HABERHAYAT’ın mutfağında pişirip her mideye uygun hale getirip servis yapmak; her babayiğidin harcı değildir. HABERHAYAT’ta bu başarılmıştır. Dergiyi okurken, editörü Sn. Hülya Hanımın ifadesiyle, “Eğitim, kitap, sinema, spor sayfalarıyla yepyeni ufuklara yelken açtığınızı” göreceksiniz.

Sağlıktan eğitime, sinemadan politikaya, kadın girişimciden geleceğe yönelik söylemlere, politikacıdan sanatçılara kadar değişik meslek mensuplarının öğretici ve örnek hayat hikâyelerinin yer aldığı dergide bir de Sn. Yasemin Şimşek Dilber’in Medeniyetler Turunda İRAN’ı vardır. Dergiyi aldığınızda ilk okumanızı önereceğim yazı herhalde Sn. Dilber Hanımın İran’ı olacaktır.

İran, birçok medeniyet inşacılarına “otelcilik” yapmış ve misafir etmiş olduğu milletlere kültüründen kabul edilmiş ikramlar sunmuştur. Anadolu’dan Uzakdoğu’ya ve oradan Avrupa’ya kadar uzanan coğrafyadaki medeniyetlere etki etmiştir. Bunun en bariz örnekleri ise bizim kültürümüzdedir. Görselliğin baskın değer olarak seçildiği dergide bu atmosfer ile  “BÖLGE TARİHİNE VE EKONOMİK ANALİZLERE” de yer verileceği temennisindeyiz.

Yerelden ulusala doğru meydan okurcasına böyle bir derginin çıkışı kolay bir iş değildir. Derginin sayfalarını doldurmak kolay fakat okunabilecek ve okuyucunun beğenisini kazanabilecek hale getirmek zordur. Bu nedenledir ki, bazen derginin tasarımı yazılarından, yazılarının içeriklerinden ve hatta basımından daha zor olmaktadır. Başta Sn. Necdet Bey olmak üzere bunu başaran kadroyu kutluyorum. BORSAN MEDYA GRUBU’NA ve MİLLETİMİZE HAYIRLAR GETİRMESİNİ DİLİYORUM. Selam ve sevgi ile…

01.04.2013
/Mustafa GENÇ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder