31 Mart 2013 Pazar

Çarşamba Müftülüğünün Ezber Bozan Çalışmaları

Samsun İl Müftülük görevine Yrd. DOÇ. HAYRETTİN ÖZTÜRK Beyin atanmasından sonra gerçekten ilimiz Samsun ve ilçelerinde Diyanet camiasında gözle görülür bir hareketlenme başladı. Özellikle Çarşamba ve Bafra bu ilçelerin başında geliyor. Biz bu yazımızda Çarşamba Müftülüğünün faaliyetlerine dikkat çekmeye çalışacağız

Aslına bakarsanız ve eğer samimi bir şekilde Diyanet İşleri Başkanlığının çalışmalarını takip ediyorsanız çok ciddi anlamda tabiri caiz ise “ezber bozan “ çalışmalar dikkat çekmektedir. Engelli vatandaşlarımızın Camii ve Kuran Kurslarından azami şekilde istifade edebilmelerine yönelik çalışmalar kayda değer çalışmalardır Yine bayanların eğitimine verilen olağanüstü gayret ve camilerimizden en güzel şekilde faydalanmaları için ciddi çabalar dikkat çekmektedir. Özellikle bayanlara yönelik açılan Kur”an Kurslarında Çarşamba Müftülüğü 100”ün üstünde kurs açarak adeta rekor denebilecek bir seviyeye ulaşmıştır. İl Müftüsünün bu konuya verdiği hassasiyet ve ilçe Müftüsü Sayın Sıtkı Kaya beyin aynı hızla gayretleri bu neticeyi doğurmuştur.

Esnaf ve Pazaryerlerinin Müftüler tarafından ziyaret edilmesini de bu dönemde görüyoruz. Sadece yardım toplamak için değil hal hatır sormak onlarla hemhal olmak çok güzel bir gelişme. Müftülerin makamlarında oturup sadece evrak imzalayan sıradan bir bürokrat olmadıklarının bir göstergesi bu çalışma.

Sabah kahvaltılarıyla cemaat ile buluşma ve bunun akabinde yapılan sohbetler Çarşambaya ayrı bir farklılık getirmiştir. Hem sabah namazlarını teşvik ve cemaat sayısını artırmak hem de insanların en dinlenmiş oldukları bir atmosferde onlara dini sohbette bulunmak çok yararlı olmaktadır.

Çarşamba Müftülüğünün güzel çalışmalarından biriside “Bölge Toplantıları” yapmış olması. Buna bir nevi atölye çalışması da diyebilirsiniz. Personel ile bire bir görüşme, mahallinde sorunları görme ve motive etme açısından ideal bir gayreti ifade ediyor. İmar ve inşaatlar ile birkaç cümleyle bahsedecek olursak Hamza Aslan yatılı Kur”an Kursu bitiş aşamasında ve önümüzdeki öğretim sezonunda hizmete açılacak durumda. Diğer kurslarda tadilat ve yenilenme çabasını sürdürmekteler. İhsaniye Kur”an Kursu”nun ve yanındaki camiinde yıkım hazırlıklarının başladığı ve yeni bir yapılanmanın olacağının duyumlarını almış durumdayız. Ve MÜFTÜLÜK SİTES İ temeli atıldı yanında camisiyle, müştemilatıylü bir KÜLLİYE “ meydana gelecek.

Çarşamba”Nın Öte Geçesi Akra Şehri
Diyanet İşleri Başkanlığı Batı Afrika ülkesi olan GANA CUMHURİYETİNİN başkenti olan AKRA ile Çarşamba ilçesini kardeş şehir yapmış ki hayırsever Çarşambalıların yardımı oralara kadar uzansın. Anti parantez bu ülke ve şehir hakkında kısa bir bilgi vereyim.

-GANA CUMHURİYETİ 15.500.000 nüfuslu bir Afrika ülkesi ve Başşehri AKRA.. Resmi dili İngilizce. Dini yapısına gelince nüfusun %63 Hıristiyan %16 İslamiyet  %20 Aninimist ( Putperest),- Böyle bir yapıdaki bir ülkenin Müslümanlarına yardım etmenin ne kadar ulvi bir görev olduğunu sizlerde takdir edersiniz..

Akra şehrine Türkiye Cumhuriyeti devleti maliyeti 10 milyon dolar olan bir proje olduğunu ve Samsun Müftülüğü bunun iki milyon dolarlık bölümünü Çarşamba ilçesinin katkılarıyla sağlanacak. CAMİSİNDEN YÜKSEK OKULUNA HASTANESİNDEN SPOR TESİSLERİNE VARINCAYA KADAR BİR HAYIR PROJESİ GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ. İlçe müftüsü Sıtkı Kaya hocamız arkasına aldığı Çarşamba halkı ve dört yüz personeliyle seferberlik ilan etmiş durumda. Allah yardımcıları olsun.Müftülerimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.

/Cemal ÖZDEMİR
31 Mart 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder