19 Nisan 2013 Cuma

Güçlü Samsun İmajını Da Türkiye'de Görmeliyiz..

STSO Başkanı ve başkan adayı Salih Zeki Murzioğlu ve Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır'ın 'Türkiye Yatırım Haftası' nedeniyle 3 günlüğüne ABD'ye gitti.. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile 'Samsun'un yıldızları ödül töreninin davetlisi olan ve hatalar zincirinin yaşandığı geceye tanıklık eden konuklardan olan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu da bu gezide bulunuyor..  TOBB'nin adını bile logosunda hatalı yazdığımız geceden bahsediyorum.. Neyse unutuldu geçti ama ABD ziyaretinden gelen mesajlar güzel..

Gazetelere servis edilen açıklamalarını okurken mutlu olmamak elde değil.. Ne diyor STSO Başkanı Murzioğlu; "Türkiye açısından çok olumlu bir ziyaretti. Bölgesinde lider, güçlü Türkiye imajını, ABD'de görmek, beni bir kez daha gururlandırdı'".. Elbette bu gururu hepimiz paylaşıyoruz.. Türkiye o  çekingenliğini üzerinden attı ve  küresel dünyanın gereğini yapacak kadar aktif bir rol üstlendi..

Ancak, Murzioğlu'nun açıklamalarında bir sorun var.. Türkiye bölgesinde lider ve güçlü ama, Türkiye'nin Karadeniz'deki en stratejik coğrafyaya sahip, en büyük, en nüfuslu, yakın zamana kadar 'tek Büyükşehir statüsündeki' Samsun'un durumu ne?.. Neden Türkiye'nin güçlü vizyonunun yansımaları bu kentte hakim değil.. Ve.. Samsun neden bölgesinde lider, bölgesinde güçlü bir imaja sahip değil.. Ve Samsun ekonomisi neden kimseyi mutlu etmiyor ve gurur duyamıyoruz.. İşte bana göre sorun bu..

Bir Gaziantep, bir Kayseri, Konya, Eskişehir, Bursa, vs.. olamıyoruz.. Türkiye'nin dünya üzerindeki değişen ve gelişen vizyonuyla gurur duyarken, taa ABD'de gururlanıyor pozisyondaysak, Samsun neden Karadeniz'e kıyısı bulunan ülkelerde o vizyonun bir parçası olamıyor.. Karadeniz'in güçlü sanayi kenti, tarım, sağlık kenti rolünü üstlenemiyor.. Neden ihracatta istenilen rakamlara ulaşamıyor..

STSO Başkanı Zeki Murzioğlu'nun bu nedenle ABD'ye gidip, Türkiye'nin bölgedeki hakimiyetine, gücüne şahit olması Samsun için bir kazançtır.. Türkiye'nin en önemli illerinden biri olan Samsun'un vizyonuna katkısı olacaktır sanırım.. Yeni bir bakış açısı geliştirilebilir..  STSO yönetiminin 'güçlü, lider imajı çizen bir Samsun için' adımı olabilir.. Özgüven meselesidir aslında bu olay.. Ve anladığım kadarıyla Murzioğlu da, bundan etkilenmiş.. Samsun'da devam eden STSO seçi süreci açısından da Murzioğlu'nun açıklamaları ayrıca önemlidir..  Güçlü, lider Türkiye'nin, Karadeniz'deki inci kenti Samsun'da aynı imajı çizmelidir.. STSO Başkanı kim olursa olsun.. Mevcut adaylar;  Zeki Murzioğlu, Servet Keskinsoy veya Fatih Öztürk.. Hiç değişmemeli..

Çıtanın yükselmesi gerekir.. Hedeflerin büyümesi şarttır.. Bundan böyle o koltuğa kim oturursa otursun, "Güçlü Türkiye'nin, bir ilinin STSO Başkanı olarak, bölgesinde lider, dünya ile entegre olmuş Samsun'unu inşa etmeyi hedeflemelidir'.. Yani Murzioğlu'nun ABD ziyareti, Samsun vizyonu açısından ziyadesiyle hayırlı bir iştir..

19.04.2013
/A.YENER CABBAR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder