11 Haziran 2014 Çarşamba

Yağmur Da Bir Sınav Türüdür…

Hepimiz öğrenciliğimizden biliriz sınav türlerini ve sınav isimlerini, yazılı sınavlar, sözlü sınavlar, klasik sorularla yapılan sınavlar, test sınavları, sene sonu sınavları, Vesaire vesaire vesarire… Bu sınav türlerine, yağmur yoluyla ve diğer afetler yoluyla yapılan, belediyelerin seviyelerinin belirlenmesi sınavlarını da eklemek, sanıyorum yanlış olmaz. 

Okullarımızda, öğrencilerimizin okudukları derslerin konularından, ne kadarını öğrendiklerinin, ne kadar doğru öğrendiklerinin kontrolünü yapmak için yapılır sınavlar. Sınavlar, merkezi bir sistemle yapılabildiği gibi, okullarımızda ders öğretmenlerinin yaptıkları yazılı ve sözlü sınavları yoluyla da yapılabilmektedir. Yağmur yoluyla yapılan sınavlarda da belediyelerimiz, kentleşme konusunda, altyapı konusunda, doğa ile uyumlu yaşayabilme konusunda sınavlara tabi tutuluyorlar.

Tabiat ana yapıyor bu sınavları. Tabiat ananın yaptığı bu sınavlar, yağmurlar yoluyla yapılıyor. Diğer doğal afatlar yoluyla yapılıyor. Bu sınavlar özellikle belediyelerimizin ara sınavları oluyor. Seviye belirleme sınavları oluyor. Tabiat ana bu sınavları her sene bu mevsimlerde yapıyor. Bu sınavlardan önce sınava girecek belediyelere, Tabiat ana, yapacağı sınavda soracağı soruları da veriyor. Yalnız tabiat ananın bir huyu var, sınavlarda torpil nedir bilmiyor ve bu iktidarın belediyesidir bunu biraz idare edeyim demiyor.

Bir öğrenci Kimya dersinin 1. Yazılısından yeterli notu alamadıysa, hangi konularda eksiği olduğunu belirleyerek, yapılacak 2. Sınava o eksiklerini gidererek girer. Ama bizim bu belediyelerimiz, her yıl bu mevsimlerde, Tabiat ananın yaptığı bu seviye belirleme sınavlarından, sorulacak soruları bilmesine rağmen başarılı olamamaktadır ve sınıfta kalmaktadırlar. Belediyelerimiz Tabiat ananın yaptığı bu sınavlardaki başarısızlıklarından ders çıkaramamakta ısrar ediyorlar.

Dere yatakları üzerine yapılan yerleşim alanlarında bodrum katlarında boğularak ölenler bile, belediyelerimizin akıllarını başlarına getiremiyor. Doğayı tahrip etmeye, tabiat ananın verdiği sorulara çalışmamaya devam ediyorlar. Belediyelerin başarılarını artırmak için dershane tavsiye edecektim ama dershanelerde kapatılıyor. Belediyelerimizin yapacağı tek şey, yaramazlık yapmadan, boş zamanlarında bol bol ders çalışmak.

/Tekin AKIN
11 Haziran 2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder