8 Haziran 2014 Pazar

Deliorman’dan... Alaçam’a

Deliorman’dan... Alaçam’a 1878’den ... 2014’e 
Aile tarihinize sahip çıkıyor musunuz? Ailenizi, geçmişinizi araştırıp buluyor musunuz? Soyağacınızı çıkarıyor musunuz? Eğer bunları yapmıyorsanız ailenizin tarihi zaman içinde yok olur. Aile tarihini kaydetmezsen kaybedersin. Geçmiş nesillerinizi gelecek kuşaklar tanımaz. Tarih yok olur gider.

Bu konuda başarılı olan örnek bir aile var. Alaçamlı KÖK ailesi. Aile Türkiye’ye dağılmış. Tüm akrabalarını her yıl Haziranın ilk pazar günü Alaçam’da buluşturuyor. Çok anlamlı güzel bir buluşma. Politikada ve bürokraside çok başarılı bir aile KÖK ailesi.

Yaman KÖK, Karayolları eski genel müdürü. Bayındırlık Bakanlığı eski müsteşarı Nuri DELİORMAN, PTT Dış İlişkiler Daire Başkanı, Mülkiyeliler derneği eski yönetiçisi. Emin KIRBIYIK Mali Müşavir Samsun Eğitim Derneği Başkanı, Yerel Tarih Grubu Başkanı. Nami KÖK DELİORMAN Alaçam Belediye Başkanı(1977-1980) Hasan KÖK Alaçam belediye başkanı(1956-1960) Özcan YILMAZ Alaçam Belediye Başkanı(1994-1999)

Eğitimden sanatçıya Mühendisten hukukçuya Finans uzmanından futbol hakemine insan kaynakları çok geniş. Ben Nami DELİORMAN’I Çok yakından tanırım. Eğilmeden yaşamış ayakta ölmüş Alaçam’ın yerel önderlerindendir. Kendisini saygıyla anıyorum

Aile 1920’li yıllarda Bölgede bulunan Rum çetelerine karşı Mücadele yürütmüş Çete Bayram ismi İlçe tarihine geçmiştir KÖK ailesinin Misafir ağırlamaları Zengin ve geniş sofraları Atalarından gelenekleridir  

Siz de aile tarihinize Soy ağacınıza sahip çıkın Geniş aile buluşmaları Tarihi ortaya çıkarır.

/Şakir DEMİRCİ
08.06.2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder