3 Haziran 2014 Salı

Samsun Dönüşüyor

Samsun birçok alanda büyük bir değişim içinde. Umarız bu hız kesilmez hatta artarak devam eder. Bu şehirde yapılan hizmetler içinde kuşkusuz en güzeli ve önemlilerinden biri denizden kopuk sahil kenti Samsun'u yeniden denizle buluşturmak. Daha yakın tarihe kadar şehir içinde nefes alacak bir yer bulamazken bugün her yanımız çok daha farklı. Hele; ‘sahil yolu’ bulunmaz bir nimet. Hatta bazılarının küçük İzmir tanımı yaptıkları Samsun, bence artık iklimsel durumu da ele alındığında oradan daha güzel.

Bu arada Pazar günü bende Sahil Yolu’nda idim. Gördüm ki yağışlı havaya karşın tek değilim. Samsun'dan tutun Kızılay kampının bulunduğu noktaya kadar insanlar yine hep sahilde. Kimi geziyor, kimi elinde olta balık tutuyor.  Bundan güzel ne olabilir ki. Büyükşehir'i örnek alan ilçe belediyeleri de benzer hizmetler içine yönelince kuşkusuz kazanan Samsun ve Samsunlu oluyor.

Bu arada yapım çalışmaları süren Çiftlik Caddesi' ile ilgili bir eleştiri de bulunmak gerekirse biten kesimleri üzerinde yeşil adına bir şey görmemek üzücü. Oysa belli noktalara konulacak ağaçlar ile cadde çok daha güzel olabilir.  Umarız bu görüşümüz dikkate alınır.

Proje AVM'lerin baskısı yüzünden işsizlikten yakınan yöre esnafa iş potansiyeli sağlayacak olması bakımından önemli. Ama bu arada Gazi Caddesi esnafının da, "Bize bir şey yok mu " dediklerini de belirtmekte fayda var. Bir güzel çalışmada İlkadım Belediyesi'nden. Şehri güneye açmak amacıyla Valilik ve birçok resmi kurumu eski havaalanı bölgesine taşıyacak proje. Dedik ya Samsun dönüşüyor.

/Salim SÜRMELİ
03.06.2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder