28 Haziran 2014 Cumartesi

Bonzai Ölümleri Ve Samsun

Son günlerde boşluğa düşen ve sırf eğlence olsun diye gençlerin kullanarak hayatını kaybettiği madde büyük tehlike saçıyor ve saçmaya da devam ediyor.. Uyuşturucu olarak kullanılan maddenin yol açtığı ölümler nedeniyle dün İstanbul'da yürüyüş oldu.. Üsküdar'da yapılan yürüyüşte, "Bonzai İçme İçirtme" yazılı pankartla birlikte sahil istikametine doğru yürüyüşe geçti.. Kocaeli'de de Bonzai yürüyüşü yapıldı.. Sivil toplum kuruluşları bonzai isimli uyuşturucunun yayılmasına karşı dikkat çekmek için yaptı yürüyüşü..

Bakın kimler katıldı yürüyüşe; Yeşilay Kocaeli Şubesi, Kocaeli Kent Konseyi, Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği ve Gültepe Gençlik Derneği üyeleri Ve gençler, Anneler, babalar.. İzmit Belediyesi Bandosu da verdikleri konser yürüyüşe eşlik etti.. Yani belediyede duyarlı bu konuda.. Peki ya Samsun'da, uyuşturucuyu önlemeye yönelik nasıl etkinlik yapılıyor.. Kocaman bir hiç..

Dün bir genç, bizim gazetenin idare yerine yakın bir pasajda ölü bulundu.. Genç tanıdık bir sima.. Ve tanıyanlar, hap kullandığını söyledi.. Geçtiğimiz günlerde Samsun'da bonzaiden ardı ardına zehirlenme haberleri geldi. Belki de o Bonzai denilen kabus Samsun'da da ortaya çıktı.. Savcılık soruşturması sonrası, otopsi ile belli olacak ama 'yine de Samsun uyuşturucu konusunda hiç masum değil'..

Hatta uyuşturucunun geçiş noktası bile diyebiliriz.. Madde bağımlılarının oldukça yoğun olduğu bir kent Samsun.. Bilinenlerden çok, bilinmeyenler var.. Küçücük çocuklar alıştırılıyor, bu illetlere.. Eğlence olsun, ya da bir boşlukta olduğundan da 'düşüyor bu illetin bataklığına' gençlerimiz.. Samsun'da kent konseyleri daha çok 'nasıl bizim adamlardan' oluşur çabasıyla uğraşıldığından bu işlere bakmıyor.. Kimsenin umurunda değil..

Ama hepimiz biliyoruz ki; çocuklarımızı uyuşturuyorlar, alıştırıyorlar.. Samsun'a bu illet musallat olmadan, can yakmadan önleminin alınması gerekir.. Polisiye tedbir elbette olacak ama daha çok, vatandaşın görebileceği gibi, sokakta yürüyüş yapılarak, etkinlik düzenlenerek, anlatılmalı.. Yoksa konferanslardan istenilen net sonuç çıkmıyor.. Akademisyen noktasında tıkanıyor konu.. Vali Hüseyin Aksoy ve Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, 'Bonzai' ve diğer maddeler konusunda Samsunlu ebeveynleri uyarıcı tedbirler almalı.. Gazete olarak biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız..
***

Akın Üner İstifa Etti..
Büyükşehir Belediyesi'ne ait Samsun Ulaştırma A.Ş. (SAMULAŞ)'nin Genel Müdürü Akın Üner, beyfendi kişiliğiyle bilinen bir isimdir.. Sinirleri alınmış bir yapıya sahiptir diyebilirim.. Uzlaşmacı ender bürokrat ve yöneticilerdendir.. Onun sabrını ne bu kadar zorladı bilmiyorum.. Ama istifa ettirilecek noktaya gelmiş.. Duyumlar, Genel Sekreter Vekili Sefer Arlı ile arasında soğuk rüzgarlar estiği yönünde.. Yine Arlı'nın yakınlarının SAMULAŞ'ta görev yapmasının da etkili olduğu öne sürülüyor.. Öyle ya da böyle.. İyi, uyumlu, çalışkan bir bürokrattı.. Perde arkasında neler yaşandı, önemli değildir diyemem..

Perde arkası önemli.. İstifaya götüren nedenler içinde 'kamuoyunu ilgilendiren, kamuoyu menfaatlerini içeren' noktalar varsa daha da önemli.. Bakalım ne çıkacak.. Bu arada yerine atanacak olan Kadir Gürkan da değerli bir isimdir. Makine Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı.. Üner'i istifa ettiren neden neyse 'bakalım Gürkan'ın karşısına çıkacak mı ve etkileyecek mi, göreceğiz..

/A.Yener CABBAR
28 Haziran 2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder