7 Haziran 2014 Cumartesi

Kültür Ve Sanat Çalıştayı -2

Salon yarı dolu, yarı boş! Sanatçılar, Akademisyenler, Yöneticiler, öğrenciler, misafirler, gazeteciler protokol konuşmalarını dinlemekteler… Kültür Müdürlüğünden Uğur DEDE Kültür Sanat Çalıştayının sunuculuğunu yürütmekte… Sessizce dinliyoruz…

Prof. Dr. Metin EKER kürsüdeki mikrofona yaklaşıp dinleyicilere bakarak: “2. Kültür ve Sanat Çalıştayının ana ekseni iki P üzerinde oluşmakta olup; ‘problemler’ ve ‘projeler’ başlıklarıyla işlenecektir. Şehrimizin bir kültür ve sanat kenti olarak gelişim sergilemesine katkı sunmak amacıyla; yöresel nitelikler, sanatsal ve kültürel kimlik, çağdaş sanat, kentin kültürel, tarihi ve folklorik mirasları, sanatın kamusal ve kentsel yeni anlamları, imaj mühendisliği ve diğer konularda tespit edilen problemlerin işlenmesi, çözüm önerilerinin sunulması üzerinde durulacaktır.”- dedi. Alkışlar içerisinde kürsüden ayrılarak sahneden indi.

Uğur DEDE: “Havuzdaki bir gül yaprağının anlamına dikkat çektikten sonra” Prof Dr. Mahmut AYDIN’ı kürsüye davet etti. Prof. Dr. Mahmut AYDIN: “Sanatçılar, toplumun değerlerine ve kültürüne yabancılaşarak sanat eserlerini üretmeye alışık olduğu için toplumla barışamadılar. Çünkü toplumun değerlerine tepeden bakıp, dikkate almazsanız insanların da size yönelik ilgileri çok fazla olmaz. Tabi ki Batılı değerler ve sanatı önemlidir! Ama batı sanatını taklit değil, içimizden çıkan değerleri geliştirici tarzda sanatın kullanılması gerekiyor. Sanatçı eserini üretirken toplumun kültürünü ve manevi duyarlılıklarını dikkate almalı, kendi kültürel coğrafyasının farkında olarak sanat eserini üretmelidir. Sanatçı kendi kültürel coğrafyası ile kavga etmemelidir! Kendi kültürümüzle barışık sanatçılar yetiştirmeyi ve sanat eserleri üretmeyi ümit ediyoruz. ” dedi. 2. Kültür ve Sanat Çalıştayının düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür edip, başarılar dileyerek kürsüden alkışlar içerisinde ayrıldı.

Necmi ÇAMAŞ: “Avrupa  Kentler Birliğine 355 belediye üye olup  bu birliğin başkanlığına Yusuf Ziya Yılmaz oy birliği ile başkan olmuştur. Geleceğin planlanması açısından bunu bir dönüm noktası olarak görüyorum. Bu nedenle teknoloji ve iletişim günümüzde o kadar hızlı gelişiyor ki onu takip etmek ve ayak uydurmak çok önemlidir.” dedi. (…)

Çalıştay sunucusu Uğur DEDE: OMÜ Müzik Bölümünden Doç. Dr. Seyhan Bulut’u, Doç. Dr. Olga Hasanoğlu’nu  ve Şule AYDIN ile Beste DEMİREL’ i sahneye davet etti. Piyano, Çello ve yan flüt eşliğinde Sebastian Bach’ dan ‘sonat’ , Enrico Nicola Mancini’nin pastoral eserini ve TRT Müzik Dairesini kuran Muammer SUN’a ait ‘Küçük Bir Öykü’ adlı eserini seslendirdiler. Kendilerine takdim edilen çiçeklerle, alkışlar içerisinde sahneden çekildiler. Mini bir müzik ziyafeti veren sanatçılarımıza yürekten teşekkür ederken; doğrusu Devlet Konservatuvarı ‘nın  kuruluşunda emeği olan Prof. Dr. Ertuğrul Bayraktalkatal’ın gitar eşliğinde ANADOLU parçalarını dinlemek iyi olurdu… Temennim bir sonraki çalıştayda bu gerçekleşir. Haftaya görüşmek üzere; sözünüz ışık, yönünüz sevgi, dostluk ve her daim barış olsun… Sağlıkla kalın…

/Ersin ERGE
07.06.2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder