14 Haziran 2014 Cumartesi

Tarım Lisesi'nde Son Karne!...

Gelişmeler bunu gösteriyor. Tarım Meslek Lisesi'nde son karneler verildi.. Önümüzdeki yıl Gelemen'deki yeni binasına taşınacağı da 'tüm tepki devam eden yargı sürecine rağmen' bugünden belli gibi.. Dün tören düzenlendi, karneler verildi okul tatil edildi..

Ama 'Tarım Lisesi' aslında tatil değil, aynı zaman da tayin de edilmiş oldu.. Yeni gelen malzemelerin 'Gelemen'e gönderilmesi de' bunun göstergesi.. Aileler dün çadır kurdu bahçeden çıkmama kararı aldı ancak, 'Atakum Meclisi'nde atı alan Üsküdar'ı çoktan geçti..

Yargı sürecine rağmen protokol cami onaylandı ve AK Parti'li üyelerin oylarıyla kabul edildi.. Hem de 1/5000'lik imar uygulaması mahkemelikken, 1/1000'lik imar uygulaması geçirildi.. Sonuçta son kararı yargı verecek ama ondan daha ilginci AK Parti Meclis Üyeleri'nden birinin söyledikleri.. Samsun’un tanınmış simalarından işadamı, siyasetçi ve sivil toplum kuruluşu yöneticisidir Adnan Öz. Saadet ile başlayan siyasi yaşamını HAS Parti'de devam ettirdi; son olarak ta AK Parti Atakum Belediye Meclis Üyesi oldu.

Önceki gün basında Protokol Cami'nin meclisten geçmesiyle ilgili açıklamasını gördüm..  Diyor ki; "Bizim trafik kargaşası olacağıyla ilgili endişelerimiz vardı elbette. Ama bu projeyi düşünenler o yol olayını da hallederler, diye düşündük".. Düşünce güzel de, 'Nasıl olacağını sormayı niye düşünmediniz' diye sormak isterim açıkçası.. Nasıl olacak oraya yol.. Zaten orada mevcut yol var.. Arkası da sahil yolu.. Başka yol yapılacak yer olmadığına göre; 'onu da düşünmüşlerdir gibi bir yaklaşım' nasıl izah edilebilir ki..

Öyleyse düşünmüşlerdir dedikleriniz, kamuoyuna açıklasın 'o yolun nasıl olacağını'.. Ama işin aslı öyle değil elbette.. Üç öğretim üyesinin hazırladığı bilirkişi raporunda, o bölgede yaşanabilecek trafik sıkıntısının tüm detayları açık.. Ve orada el kaldıran meclis üyelerinin bir çoğunun ne o bilirkişi raporunu okuduğunu tahmin ediyorum ne de 'nasıl çözülecek o yol' diye sorduğunu.. Zaten mesele de bu.. 'Sorgulamak yok, sormak yok, çözüm arayan yok'.. Zaten komisyonlarda kimler var diye dün göz gezdirdim, bulunduğu komisyonla mesleği alakasız ne isimler var.

Tamam anladık, gurup kararı var, uyma zorunluluğu da var da; en azından 'o yol işi nasıl çözülecekmiş' bunu meclis üyesi olarak öğrenmek ve kamuoyunu bilgilendirmek sorumluğunuz da var.. Yasal zorunluluğumuz yok diyeceklerdir şimdi.. Elbette yok.. Ama etik olarak var.. Çünkü halkın oylarıyla orada oturuyorsunuz ve sorumlusunuz.. Ama haklısınız.. 'Halk sormuyor, sorgulamıyor, sorumluluğunu yerine getirmeyene hesap sormuyor'.. O zaman ne gerek var değil mi?.. O projeyi yapan düşünsün.. Biz elleri kaldırdık, indirdik.. Olay budur?.. Hoş geldin Protokol Cami, trafik kaosu, güle güle Tarım Lisesi.. Nereye? 'Gelemen'e..

/A.Yener CABBAR
14 Haziran 2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder