14 Haziran 2014 Cumartesi

Bafra Musiki Cemiyeti

Hafta sonunu güzel kılmak adına farklı ve bir o kadar keyifli anlar yaşamamıza neden oldu Bafra Musiki Cemiyeti’nin Türk Halk Müziği konseri. Gerçek anlamda türkü ziyafeti idi. O gece Kültür Merkezi’nde bulunamayanlar, hiç düşünmeden kayıp hanelerine yazmalı. Oldukça köklü sanatsal faaliyetlere imza atan bir şehir için beklenen bir etkinlikti. Çabalarını, gayretini yakinen bildiğim Cemiyet Başkanı Sayın Namık Anarat ve ekibine, Bafra’nın bir teşekkür borcu var. O gece konser öncesi yaptığı kısa konuşmasında etkili mesajlar verdi.

Katılıyorum sanatın herhangi bir dalına gönül vermiş insandan katil olmaz. Katılıyorum bir enstrümanın tınısını duyan kadına el kaldırmaz. Katılıyorum, türkünün içselliğini hisseden bir yürekte vatana ihanet olmaz. Katılıyorum sanat müziğinin ruhu dinlendiren yanını keşfeden birinden zarar gelmez… Biliyorsunuzdur, böylesi çalışmaların hatta etkinliklerin mutfak kısmı oldukça meşakkatli, yorucudur. Hele çevrenizde “Başka işiniz yok mu” boşluğunda yaşayanların sayısı fazla ise katlanır çekilen sıkıntılar. Bütün bunlara rağmen, sanatı bir dönem sinemalarına yılın en özel günü mantığında gidilen, tiyatroların sezonluk geldiği bir şehirde kalıcı kılmak müthiş bir özveri.

Sanat her şeyin başında ciddi mesajdır ya hani, mesaj tırnak içine alınarak verildi aslında. Anlayana. Yok bu kez o salonda gözlerin aradıklarından bahsetmek istemiyorum. Kayıp onların. Anlaşılmaz olan ortak çaba ve gayrete sahip oluşumların fazla kişisel noktalarda kalmış olması. Değişecekse bir şeyler Bafra’da bu alanda olmalı. Yoksa kimlerin ne zaman öylesi yerlerde bulunmak için can attığını, ne zaman umurunda bile olmadığını bilen biliyor Bafra’da. 13 Haziran akşamını da aynı güzellikte ama bu kez Türk Sanat Müziği ile renklendirmeye hazırlanan Bafra Musiki Cemiyeti’nin benzer etkinliklere devam edecek olması; Bafram adına çok sevindirici.

Harikulade türkü gecesinde imzası olan başta Bafra Musiki Cemiyeti Başkanı Sayın Namık Anarat ve yönetim kuruluna, Koro Şefi Sayın Levent Aydın, koroda ve orkestrada yer alan değerli isimlere, sunumuyla gecenin yıldızını parlatan Sayın Mustafa Kurt’a sanatseverlerin yüreklerinden süzülen teşekkürü iletmek gerek. Biliyorum her geçen gün daha zorlaşıyor bu tür çalışmaları gerçekleştirmek Bafra’da, âmâ lütfen vazgeçmeyin. Vazgeçişlerin, terk edişlerin katmerlendiği şu süreçte özellikle. Bakın hızlı yayılıyor etkiniz. Sınırları içerisinde bayrağı indirilmiş bir ruh halinin, yüksek ihtimal sert ifadelerinin yer alacağı bir yazısını bile sanatınızla bu hale getirdiniz. İyi ki varsınız.

/Birol BİRCAN
14.06.2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder