30 Nisan 2014 Çarşamba

Dere Islahları…

Samsun’da uzun bir süreden beri dere ıslah çalışmaları sürdürülüyor. Bu çalışmalar bir süre daha devam edecek. Böylece dere ıslah çalışmalarının tamamlanmasıyla sel korkusu sona erecek. SASKİ Genel Müdürü Coşkun Öncel, Atakum’daki Kurupelit Deresi ile İlkadım’daki Baruthane Deresi ıslah çalışmalarına iki milyon lira harcadıklarını açıkladı. Diğerlerine ne harcanır bilinmez. Günü gelince ve çalışmaları tamamlanınca açıklanır herhalde. Beni bu ıslah çalışmalarına ne kadar harcandığı kadar derelerin kapatılmasına harcanan da ilgilendiriyor. Çünkü kapatılan dereler için çarçur edilen para hepimizin. Kim kapattıysa, böylece de yanlış yaptıysa bu çarçurun sorumlusu. Yani Büyükşehir Belediyesi.

Islah çalışmalarına harcanana acımamak gerekir. Zira gerekli olan bir çalışma. Bu konu beni uzun süredir rahatsız ediyordu. Hesapsız-kitapsız hareket edip dereleri kapatmak bilgisizlik ürünü olduğu kadar, büyük bir hatadır. Bu hata tüyü bitmemiş yetimin hakkını çarçur etmiştir. Samsunluları zorluklarla karşı karşıya bırakmıştır. Trafik keşmekeşliğine yol açmıştır. Samsunlunun aldatılışının bir eseridir. Seçimler öncesi de dile getirdim. Şimdi de. 12 yıldır Samsun sürekli kaybediyor. Kaybettiğimizi anlamamakta ısrar ediyoruz. Israr ettiğimiz gibi ödüllendiriyoruz da. Diyeceksiniz ki; kendi düşen ağlamaz. Doğru. Ağlamayı becerebilseydik. Gerçekleri görebilseydik. Samsun böyle kan kaybeden, parası çarçur edilen olmazdı.

Seçimler öncesi dört ilçeye sözde hizmet veren Büyükşehir Belediyesi şimdi 17 ilçeye hizmet vermek durumunda. Verebilir mi? Geçmişi en iyi örnektir. Dört ilçenin geleceğini karartan bu belediye 17 ilçeye ne verebilir ki? Bunu bilenler sandıkta Yusuf Ziya Yılmaz’dan yana olmadı. Bilmeyenler ise aldandı. Hem de farkına varmadan.  Bizden sadece hatırlatması.

/Avni DEMİR
30.04.2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder