22 Nisan 2014 Salı

Canik’te Çifte Bayram…

Bugünler Kutlu Doğum günleridir. Artık programlara yetişemiyoruz. Her yerde salat ve selam ziyafeti veriliyor, sevgililer sevgilisine ilahiler terennüm ediliyor. Hepsi birbirinden güzel Kutlu Doğum Programlarında öğrenciler ön planda olmaktadır. Bunun böyle olmasının güzellikleri anlatılamaz.

Canik Hasan Doğan Spor Salonu’nda Pazar günü çifte bayram yaşanmıştır. Bir tarafında Kutlu Doğum atmosferi, diğer taraftan Kur’an-ı Kerim’i ezberleyerek hafıze olma onuruna kavuşmuş 23 kızımızın diploma törenleri. Programın ev sahibi Canik müftülüğü idi.

Ev sahibi sıfatıyla Canik Müftüsü Sayın Şakir Pinal Bey Hocamızın açış konuşmalarıyla başlayan programın katılımcılarının nerede ise % 90’ı kadındı. Anneler ve anne olacaklar Kur’an’a sahip çıkmışlardı. Atalarımız, “Yuvayı yapan dişi kuştur” demişlerdir. Üstadın ifadesiyle “ Surda bir gedik açtık, mukaddes mi mukaddes, /  Ey kahpe rüzgar artık ne yandan esersen es” dedirtmişlerdir.

Sayın Müftünün açış konuşmasında  Diyanet’in bu yıl işlediği tema olan, “ samimiyetin önemine ayrıca da hafızlığın zorluğuna” işaret etmiştir. Programın konuğu Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Md. Prof. Dr. Sayın Ali Erbaş Bey’di.

Sayın Erbaş Hoca konuşmasında, “hafızlığın kutsallığına, Kur’an-ı Kerim’in  kendisinin ve ezberlenmesinin mucizeliğine, Kur’an-ı koruyanı Kur’an’ın koruyacağına, en büyük hafızın Resulüllah olduğuna ve her hafızın da Resulün halifesi olduğuna” dikkat çekerek 1975 yılından beri Türkiye’de  115 bin hafızın yetiştiğini ve her yıl da 5-6 bin hafız yetiştiğini belirtmiştir. Hafız sahabilerden bazılarının adlarını vererek çocuklarımıza “rol-model” olması gereken dört halifeye işaret etmiştir.

Konuşmalar sonunda  Canik PINARBAŞI YATILI KIZ KUR’AN KURSU’nda yetişmiş 23 Hafıze kızımızın belgeleri verilmiştir. Bu kutsal görevin( ki,  İslam alimleri bunun farz-ı kifaye olduğunu belirtirler) yerine getiren başta Sn. Müftümüz Şakir Pinal olmak üzere mesai kavramını zorlayarak kızlarımızı yetiştiren hocalarına ve kursun diğer çalışanlarına şükran ve dua borçluyuz. Selam ve sevgi ile…

/Mustafa GENÇ
22.04.2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder