26 Nisan 2014 Cumartesi

Saathane Projesi Tamam, Sıra Kuş Cenneti'nde..

Saathane Projesi Büyükşehir Meclisi'nden 'oy birliği ile geçti'.. Yerel seçim sürecinde özellikle muhalefet partilerinin İlkadım belediye başkan adayları ve Büyükşehir Belediye Başkan adayları bu konuyu çok eleştirmişlerdi.. Seçim bitti, meclis üyeleri koltuklarındaki yerlerini aldı.. AK Parti haliyle 'el kaldıracak' ama muhalefet meclis üyeleri de 'imar değişikliğini' firesiz onayladı.. Biraz tuhaf gelmedi mi size.. Yani imar değişikliği olmadan önceki haliyle proje mahkemelik olmuştu.. Şimdi o mahkeme devam ederken imar değişikliğini onaylamak, bir bakıma mahkeme daha o haline kararını vermeden, 'hedef değiştirmek değil mi'?.. Muhalefet üyeleri aslında, 'O mahkeme kararı onaylansın, sonra imar değişikliğini yaparız' demeliydi ama demedi.. Onayı çaktı..

Şimdi yeni imar değişikliğiyle ilgili olarak da sanırım dava açılacak ve mahkeme görülecek.. Yani aslında olay şu.. Daha önce Büyükşehir Belediyesi eski imar uygulamasına göre vatandaşların yerlerini kamu adına istimlak etmişti.. Ama demek ki bir noktada hata yapmışlar ve o hatalı durumu da yeni meclis üyelerine düzelttirdiler.. Şimdi aklıma Sahil Yolu projesi geldi..

Hani Kuş Cenneti'ne doğru uzayıp giden sahil yolu.. Bakın göreceksiniz çok yakın zamanda 'bir imar değişikliği de' o sahil yolu ile ilgili gelecek.. Çünkü mahkeme kapıda.. Bakalım orada nasıl bir hata yapılmış olacak ki; yeniden düzenlemeye gerek duyulacak.. Bu bir öngörü ama 'yanılacağımı sanmıyorum'.. Elbette muhalefet meclis üyeleri 'Biz mahkeme kararını bekleyelim ondan sonra  Saathane Projesi imar değişikliği görüşülsün desek ne çıkar, sayımız kaç' diyebilirler.. Haklılarda..

Sonuç olarak Samsun halkı muhalefete bizi bu kadar kişiyle temsil edin diyerek tercihini yapmış.. Ama 'vatandaş adına konuşmak, kamuoyunun çıkarlarını ortaya koymak için tek parmak bile yeter'.. O zaman sokaktaki insan anlar ki; bu işe itiraz eden var.. Dikkatini çeker.. Neden daha önce bu şekilde yapılmamışta şimdi düzeltme gereği duydular der.. 'Var bunun altında bir çapanoğlu diye sorar, sorgular'.. Herkes el kaldırırsa ne olur.. Bu doğru iş, yanlışı yok, desteğe devam der'.. Bu şekilde olursa Samsun şöyle olur.. Şurayı yıkalım, 'oy birliğiyle evet'.. Şurayı yapalım, 'Oy birliği ile evet'..

Sahile dev bir otel dikelim, 'oy birliği ile evet'.. Sahilleri satalım, 'oy birliğiyle evet'.. SGK sahile gelsin 'oy birliğiyle evet'.. Öyleyse muhalefete gerek yok.. 'oy birliğiyle evet'.. Zaten Samsun, Asarcık hariç öyle yaptı.. Oy çokluğuyla 'AK Parti'..

/A.Yener CABBAR
26 Nisan 2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder