10 Nisan 2014 Perşembe

Parkomat Yasaya Aykırı…

Bu köşeden, televizyondan parkomat yasaya aykırı demiştim. Aldırış eden olmadı. Büyükşehir Belediyesi’nin sayısız hatalı uygulamalarından biri demiştim, yine aldırış eden olmamıştı. Bu uygulamanın cadde ve sokakları peşkeş çekmek olduğunu belirtmiştim, dinleyen dahi olmamıştı. Uyarılarımızı bir gün gerekir düşüncesiyle olsa gerek bir vatandaşımız saklamış. 88 liralık ceza kesilince de soluğu mahkemede almış. 2. Sulh Ceza Mahkemesi, halkın kullanımındaki açık alanların otopark olarak işletilemeyeceği yönünde karar verdi.

Bu vatandaşımız böylece mahkeme kararıyla cezadan kurtuldu. Çözüm bulundu mu? Bence hayır. Çünkü ortada bir suç var ve her gün işleniyor. Bu suç sonlandırılacak mı? Hiç sanmıyorum. Her vatandaşın ayrı ayrı dava açması gerekir. Gel de akıl-sır erdir.

Mahkemenin bu kararı yasaya aykırılığı ortaya koyuyor. Dolayısıyla da uygulamanın sonlandırılması gereğini gözler önüne seriyor. Devamı halinde cezanın arttırılmasını bence zorunlu kılıyor. Bu uygulamayı yasalara aykırı olduğunu bile bile yürürlüğe koyanında cezalandırılması kaçınılmaz oluyor. Olacak mı? Hayır. Yapılacak olan suç işlemeye devam.

Bir belediye Deli Dumrul misali vatandaşından avanta alıyorsa bu kabullenilecek şey değil. O belediyenin başkanı halkını seven de olamaz. O başkanın buna benzer çokça yasaya aykırı işler yapma eğiliminde olduğunu gösterir. O başkan güven yitirir. Diyeceksiniz ki; o başkan dört dönemdir seçim kazanıyor. Doğrudur. Kazanma nedenleri de ortada. Bir belediye başkanı halkına eziyet edip, doğru dürüst hizmet vermiyorsa. Üstüne üstlük eziyet de ediyorsa. Buna rağmen seçim de kazanıyorsa öncelikle suçu kendimizde aramalıyız. Bir de her seçimde dayatan partisinde. Ne dersiniz?

/Avni DEMİR
10.04.2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder