18 Nisan 2014 Cuma

Canik’te Kutlu Doğum Gülleri!

Canik Fatih İmam-Hatip Ortaokulu’nun öğrencilerinin Canik Kültür Merkezi’nde , “KUTLU DOĞUMLA ONURLANDIK” serlevhası ile karşıladıkları misafirlerine bir Sevgi Gülü ziyafeti verdiler. Çocukların hepsi birer “KUTLU Doğum Gülü” gibiydi. Yüzlerinde okunan heyecan, dinleyicilerin gönlünde güle dönüşüyordu. Programda  insiyatif çocuklara ve göz ucuyla organize eden, değerli müzik öğretmeni  Şafak Hanımefendiye bırakılmıştı.Program sade fakat, canlıydı.

Okul Müdürü Sn. Zekeriya Özkan Bey’in açış konuşmasından başka bir konuşma yapılmamıştı. Davetlilere protokol konuşmaları ve zaman dayatması da yapılmamıştır. Müdür Bey’in; “O, tüm zamanların en sevgili sultanı, tevazunun zirvesi, cesaretin abidesi, Hakkın yılmaz savunucusu ve  helal yaşamın kusursuz misalidir.

Bu gün yeryüzünün dört bir yanında cahiliye döneminin tüm zulümleri yeniden hayat bulmuştur. Bu zulüm ağından kurtuluş; mezhebi, meşrebi ne olursa olsun bütün Müslümanların Rasulullahı hayatına katmasıyla, her alanda helal yaşamasıyla mümkündür. Bize yakışan Kur’ân’ın emrine uyarak her türlü ifrat ve tefritten uzak orta yolu tutmaktır. Zulmü asla tasdik etmemek ve Müminleri asla yalnız bırakmamaktır.” Dindarlığımız hızlı bir erozyona uğramıştır.

Peygamberimizin uyarısıyla söylemem gerekirse; dindarlığın en üst düzeyi, ibadetler değil ihsan mertebesidir. Yani samimiyettir. İnsan hakları, yetim hakkı, temizlik, helal kazanç, gıybet etmeme , adilce yönetme ihsanın samimiyetin en önemli göstergeleridir. Bu gün dindarlığımızın en önemli sorunu, belli bir şekil, görsel yani ibadetlerde ve ritüellerde yoğunlaşıp dünyevileşmesidir. Dindarlığımızın daha içselleşmesi, ahlakileşmesi ve bilgiye dayalı olması gerekir..Türkiye’de görsel dindarlık artmış ancak şekilciliğe karşı dindarlığın içi ne yazık ki samimiyetle doldurulamamıştır. Bir çok kavramın olduğu gibi ihlasın ihsanın samimiyetin içi boşaltılmış, değerlerimiz tüketilmiştir.

İşte bizler imam hatip okullarında bilgiyle donanmış, samimiyetle kuşanmış  değerlerine bağlı, toplumuna hizmet etme idealine sahip nesiller yetiştirme gayretindeyiz. Bu vesileyle imam hatip okullarının kurulmasına yeniden açılmasına sebep olanlara, bu okullara çocuklarını göndererek hayat veren velilerimize, okullarımızın her şeyi çocuklarımıza, elbette siz kıymetli misafirlerimize teşekkür ediyor, Gecemizin hayırlara vesile olmasını diliyor, saygılar sunuyorum” ifadelerinden gecenin mesajı da alınmış oluyordu.

Ümmet adına emeği geçen öğretmen, yönetici ve öğrencileri  kutluyor, sevgililer sevgilisine salat ve selam diyoruz.

/Mustafa GENÇ
18.04.2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder