30 Nisan 2014 Çarşamba

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Resmi Web Sitesinde Arapça Menü Hala Yok!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 2012 Yılının Ağustos ayında gittiği Umre ziyareti sırasında tanıştığı Suudi Arabistan vatandaşının Samsun’dan haberdar olmaması nedeniyle Samsun’u Araplara tanıtmayı hedefledi. Önce Suudi Arabistan vatandaşını ailesiyle birlikte Samsun’a davet etti. Arabistanlı gördüğü ilgiyi çevresine ve galiba Arabistan’ın Türk konsolosuna anlatınca hikaye daha farklı bir hal aldı. Yılmaz’a Suudi Arabistan’dan teşekkür mektubu geldi.. Yılmaz bu sefer Arabistanlı işadamlarını  Samsun’a davet etmeyi ve Samsun’u Arabistan’da tanıtmayı kafaya koydu..  Yaptı da..

Geldiler.. Geliyorlar heyetler, gruplar halinde.. Yusuf Ziya Yılmaz’ın batılı turistlerin yanısıra, alternatif olarak başka yerlerin, Samsun tanıtımı ve tabi olarak Samsun’un ekonomik gelişimi için arayışı içinde olmasına diyecek bir şey yok.. Diyeceğim başka bir şey…

Yılmaz bu umre hikayesini Erdoğan Tok’un adaylığının başlangıcındaki proje tanıtım töreninde anlattı.. Mart ayının ortalarında..O konuşmasında Yılmaz, Samsun’u Araplara tanıtmak için alt yapı yetersizliğinde de bahsetti. Ve dedi ki, Baktım Büyükşehir Belediyesinin internet sitesinde Arapça menü yok.. Şimdi de yani Araplara tanıtım süreci başladı hala yok menüde Arapça yok..

Yılmaz Arapça bilen birisi kolaylıkla bulur..  Çok aramasına da gerek yok.. Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Arşiv bölümünde görevliyken işine son verilen iyi derece Arapça bilen bir personeli vardı.. Tabi o zamanlar Samsun’un Araplara tanıtım heyecanı olmadığı için işten çıkarıldı..
O zamanlar bile Yılmaz bu Arap hikayesini herkeslere anlatıyordu.. Samsun Büyükşehir Belediyesi hangi alt yapıyla Samsun’u Araplara tanıtacak merak ediyoruz..

/Recep YAZGAN
30 Nisan 2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder