21 Nisan 2014 Pazartesi

Samsun İmam-Hatip Okullarının Kutlu Şöleni…

Cumhurbaşkanlığı seçimi Türkiye’nin gündemini kaplamış  gibi gözükse de Kutlu Doğum etkinlikleri yine de kendisine yer bulmaktadır. Samsun’da hemen hemen her gün yapılan etkinliklere (bazen aynı gün içinde iki ayrı yerde yapılmakta) halkımızın ilgisi bunu göstermektedir. Geçtiğimiz cuma gününün akşamında Batı Park’ta bulunan Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda Samsun İmam-Hatip okullarının ortaklaşa düzenlediği ‘Kutlu Doğum Şöleni’nde idik.

Samsunlular salonu fizikleri, heyecanları, çocukları,  yönetici ve bürokratlarıyla doldurmuşlardır. Çocuklar cıvıl cıvıldı. Salondaki programın içeriğinden çok, onu meydana getiren yapı önemliydi. Çünkü bu program, Samsun İmam-Hatip okullarının( orta-lise) ortaklaşa ürünüydü. Dayanışmanın ötesinde İmam- Hatipli olmanın sorumluluğunu ve misyonunu canlandırıyordu. Daha doğrusu bir misyon aidiyetini temsil ediyordu. Nitekim İmam-Hatip okulları adına Atakum İmam-Hatip Lisesi Müdürü Sn. Zahit KÖSEOĞLU’nun konuşması da bunu gösteriyordu:

“Samsun İmam Hatip okullarımız ve Kutlu Doğum Programı Hazırlama Komisyonumuz adına sizleri en kalbi muhabbetlerimle selamlıyorum. Yüce Rabbimizin “Müminler ancak kardeştir” emri ilahisi ve Peygamberimizin kardeşlik tavsiyesi gereği bir olmak, beraber olmak, Peygamber sevgisi etrafında kenetlenmek amacıyla İmam Hatip Okulları olarak biraraya geldik.  İnsan hayatının hiçe sayıldığı, kardeşliğin günübirlik menfaatlere feda edildiği, şekilciliğin ve gösterişin hakim olduğu bir dönemde en güzeli en güzel şekilde anmak, anmaktan ziyade anlamak ve anlatmak amacıyla özü temiz, sözü temiz, yüreği temiz imam hatipli gençlerimizle huzurunuzdayız…”

Eğitim ve İmam-Hatip sevdalısı olduğuna inandığımız Sn. Zahit Beyin bu ifadelerinin, birlik ve misyon açısından değerlendirildiğinde fevkalade önemli olduğunu düşünüyoruz. Her gün ayrı bir yerde yapılmakta olan Peygamberimiz(sav)’i anlama etkinliklerinin Samsunumuzun manevi iklimini bereketlendireceğini umuyoruz.

 Ve yazımızı yine Sn. Müdür Beyin konuşmasındaki teşekkürle bitirelim: “Yaklaşık 4 aylık uzun soluklu bir çalışmanın neticesi olan bu programın hazırlanmasında emeği geçen öğrenci, öğretmen, idarecilerimize, okul aile birliği başkan ve üyelerine, maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen sponsorlarımıza, bizleri yalnız bırakmayarak Peygamberimize hakkıyla ümmet olduğunu gösteren siz değerli konuklarımıza okullarımız, tertip komisyonumuz ve Samsunumuz adına teşekkür ederim.”

Biz de teşekkür ediyor ve kendilerini kutluyoruz.  Sevgililer sevgilisine salat ve selam, ümmete dua diyoruz.

/Mustafa GENÇ
21.04.2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder