8 Mart 2013 Cuma

'Baş Rol' Bürokratlarımızın…

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Samsun'da kadına şiddet olaylarıyla ilgili olarak 'bizzat kendisi' sahaya çıktı. Hatta sahaya çıkmayı bırakın billboardlarda bile yerini aldı.. 'Kadına şiddete son' kampanyasının 'bayraktarlığına soyunan' Vali Aksoy'un bu çıkışının etkili olacağına inanıyorum..

Çünkü Vali'nin billboardlara çıkışı, güvenlik görevlilerinin de konuya daha hassas davranmasına yol açacağı gibi, tüm ilgili kurum ve kuruluşların da dikkatini çekecektir.. Dün, billboardlarda gördüğümde  'Bu fikir nereden çıktıysa, iyi tasarlanmış' diye düşündüm.. Vali Aksoy, kadına şiddeti Samsun'da yok etmeye yönelik amacıyla başlattığı bu kampanyayı Hedef Halk Gazetesi olarak destekliyoruz.

Uyarıcı tüm gelişmeleri gündeme taşıyarak, şiddete uğrayan kadınlara yol göstermeliyiz, diye düşünüyorum.. Vali beyi bu kampanyanın baş rolünde görmek ise 'gerçekten 3. sayfa olaylarıyla gündeme gelen Samsun için çok önemli'.. Öte yandan ilginç bir gelişmeyi de dün polis telsizlerinde bir anonsta dinledik.. Samsun'da vatandaşın güvenliğinden sorumlu olan Samsun Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli de dün baş roldeydi.

Türkmenli, billboardlarda değildi ama 3310 koduyla tüm birimleri uyarıyordu.. O da çok önemli bir konuyu gündeme getirdi.. Emniyet kemeri takmama alışkanlığını.. Emniyet Müdürü Türkmenli, 3310'dan tüm birimlere diyerek, "Bundan böyle polisler de emniyet kemeri takarak vatandaşa örnek olacak". "Ayrıca vatandaşı ikaz ederek, emniyet kemeri takması sağlanacak". "Emniyet kemeri takmayanlara da ceza uygulanacak" dedi. Ardından 'emir anlaşıldı, sayın müdürüm anonsları gelmeye başladı'.. Yani bugünden itibaren emniyet kemerlerinizi takmayı ihmal etmeyin. Sürücü yanındaki yolcular dahil.. Cezası mı?.. Tam 78 lira.. Asıl cezası ise bir kaza halinde Allah korusun 'paha biçilmeyecek kadar önemli'..

08.03.2013
/A.YENER CABBAR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder