5 Şubat 2013 Salı

STSO'nun, Lojistik Köy Konusunda Farklı Fikri Var Mı Acaba?...

Ceynak ve Samsunport Yönetim Kurulu Başkanı Ali Avcı.. Dün bir açıklama yapmış ve bence çok önemli detaylar içeriyor.. Öncelikle  net söylüyor Ali Avcı.. Hem de birilerinin 'alınmasına' rağmen söylemeye de devam ediyor.. Kral çıplak diyor... Çünkü; Ceynak ve Samsunport Yönetim Kurulu Başkanı Avcı'ya göre lojistik köyün yeri yanlış.. Ve hizmete girse bile atıl olacak.. İsraf olacak.. Birilerinin uyarması lazım diyor ve o uyarıyı da kendisi yapıyor aslında.. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zeki Murzioğlu'nun bu konuda farklı bir fikri var mı bilmiyorum ama Avcı'nın açıklamaları tatmin edici gözüküyor..

Avcı Tekkeköy'e yapılması planlanan Lojistik Köyün aslında Ankara Yolunda bir yere yapılmasının daha rantabl olacağını söylerken, "Bu limanı buradan taşıyacak değiliz ya.. Demiryolu da olması gerektiğine göre, Tekkeköy'de böyle bir proje nasıl olur" diyor... 35 yıllık işletmeci olan Ali Avcı'nın, iddialarını ve sözlerini çürütecek bir açıklama aslında beklemiyor değilim..

Milyonlarca lira harcanarak oluşturulacak ve 300-500 dönümlük bir yer ayrılacak olan lojistik köyün, düşünsenize hatalı bir yere yapıldığını.. Sonra pardon deme imkanı var mı?.. Ceynak ve Samsunport Yönetim Kurulu Başkanı Ali Avcı'nın iddialarının kesinlikle kentte Valilik, STSO ve yerel yöneticiler arasında 'ortak akılla' tartışılması gerektiğini düşünüyorum.. Samsun Limanı'nın iyi bir lojistik merkez olabileceğini de söyleyen Avcı, bugünün planlarını da yapmıyor anlaşılan.. 20-30 yıl sonrasını düşünerek konuştuğunu belirtip, "Ankara yolu üzerindeki bir ilçenin olabileceğini' vurguluyor..

İşin aslı, bugüne kadar yer bulundu bulunmadı derken, bu konudaki en kapsamlı 'beyin fırtınası oluşturabilecek açıklamanın' Ceynak ve Samsunport Yönetim Kurulu Başkanı'ndan gelmesi de ilginç.. Aslında bu konuyu Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın sürekli gündemde tutması ve işadamlarının, yerel yöneticilerin fikrini alması lazım.. Samsun'da böylesine önemli bir projenin milletvekillerinin bile gündemine getirilmesi gerekir.. Bununla ilgili toplantılar düzenlenmeli..

Mesela merak ediyorum Tekkeköy'e yapılsın denilirken acaba ne gibi avantajlar düşünüldü.. Samsun'un ekonomisine katkının daha çok o noktadan olacağı kanısına nasıl varıldı.. Sayın Avcı'nın yanlış, birileri alınıyor ama kral çıplak' sözlerini okurken ve neden Ankara Yolu'na yapılmasıyla ilgili avantajları sıralarken, neden Tekkeköy'a yapılmak istenmesiyle ilgili 'hiç bir şey bilmiyor Samsun kamuoyu' anlamakta zorlanıyorum.. Şimdi yapılacak şey, Avcı'nın bu sözleri üzerine Lojistik köyün neden Tekkeköy'e yapılmak istendiğini STSO yönetimi açıklamalıdır.. Yer itibariyle 'Atıl bir projeden' bahsedildiğine göre konu 'elzemdir'.. Sorular net ama yardımcı olayım:

1)Ali Avcı’nın lojistik köyün yapılacağı yerin yanlış olduğuyla ilgili görüşlerine katılıyor musunuz? Katılmıyorsanız neden?

2)Size göre Lojistik Köyü'n Tekkeköy’e yapılmasının avantajları nelerdir?..

05.02.2013
/A.YENER CABBAR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder