10 Şubat 2013 Pazar

Samsun'a Sahip Çıkmak!

Kentlerde yaşayanların kentine sahip çıkmak gibi bir sorumluluğu vardır.Örneğin, Belediye  hizmetlerinde aksaklık mı var? Seçilmişleri uyarmak gerek.Kentte çarpık yapılaşmalara prim  mi veriliyor? Başta kent  bilimcileri ve sonra da STÖ'lerimesleki kurumları uyarmak gerek. Sahil bandında gürültülü müzik mi çalınıyor?Belirlenen desibelin üzerine mi çıkılıyor?  Restoran ve barlarda fahiş fiyatları mı uygulanıyor? Temizlik kurallarına riayet ediliyor mu?

Plajların kıyılarında karpuz ve kavun kabukları ile pet şişeler mi yüzüyor? Kırolar genç kızlarımızı eşlerimizi taciz mi ediyor? İçki limitlerini aşanlar kaldırım ile lavabo taşlarını mı karıştırıyor? İlgili ve bilgili birimleri uyarmak gerek. Genel seçim dönemlerinde milletvekillerinin, Yerel seçimlerde belediye başkanların, Kent  takımının genel kurullarında başkan seçilenlerin, Hatta muhtarlık seçimlerinde muhtarların, STÖ'lerinin ve Mesleki kurum ve kuruluşların, taahüt et tikleri tüm söylemlerin takibinin yapılmasıve yerine getirilmeyen taahhütler için uyarmak gerek, Bana dokunmayan yılanı azat etmemeliyiz.Bin değil bir ve hatta hiç yaşamamalı."Amaaan bana ne, el alemin doğrucu Davutu benmiyim?"dememeliyiz. Gerektiğinde ağrımayan dişimize de kerpeten vurmalıyız. Çünkü o diş ağrıyacağının sinyalini erken verir.

Samsun, sözde Karadeniz'in incisi olarak değerlendirile bir kent olarak, duyarsızlıkların,  verilen ancak bir türlü yerine getirilemeyen taahhütlerin, hesap sormak gibi bir mekanizmanın işletilmemesinin faturasını bugüne kadar yeterince ödemiştir. Kent bazındaki sahiplenme duygusu ülkeye sahiplenme ile eşdeğerdedir. Tarihine, milli birlik ve beraberliğine, kültürüne, örf veananelerine sahip çıkamayan devletlerin uğradıkları erozyonlar malumdur.Dolaysıyla, sahiplik duygusu hesap sormak ataletini deberaberinde getirir. Kentimiz için, gelecek nesillerimizin sağlıklı ve müreffeh bir ortamda huzurlu ve mutlu yaşayabilmeleri için,kentlilik bilincinin en önemli erdemlerinden ve demokrasinin vazgeçilmez prensiplerinden olan haklarımızı aramak ve korumak anlamında değerlerimize sahip çıkmalı ve breysel menfaatlerimizi, toplumun menfaatlerinin üzerine çıkarabilecek davranışlar sergilememeliyiz.

Kentimizin geleceğinin şekillenmesinde önemli rol oynayacak 3 önemli seçim sürecine girmekteyiz. Bu seçimler sırası ile STSO, mahalli ve yerel seçimlerdir. Seçim hareketliliği adayların hergün yeni bir medya kuruluşuna arzı endam etmeleri ile başlamıştır. Yusuf Ziya Yılmaz startı erken vermiştir. Diğerleri ise nabız yoklamayı sürdürmektedir. Milletvekili seçilemeyecek olanlar ve Büyükşehir Belediyesine aday olmayı planlayan milletvekillerimiz kentten ayrılmamaktadır. STSO seçimleri için her ne kadar yeni aday isimler ortaya çıkmasada bu konuda da sondaj çalışmalarının yapıldığı bilinmektedir. Dolaysıyla kentimizin geleceği adına oylarımıza bu dönemde daha çok sahip çıkmalıyız. Müreffeh ve yaşanabilir bir Samsun için kentimizin daha doğrusu geleceğimizin sağlıklı temellere oturması için değerlerimize sahip çıkmalıyız.

/Süleyman SALUR
10 Şubat 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder