21 Şubat 2013 Perşembe

Karadeniz Geçilmez…

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş mücadelesini Samsun’dan başlatmasının çokça nedeni vardı. En önemlisi ise Karadenizlilere olan güveni idi. Çünkü Karadenizli, ülkesi için, halkı için gerekeni yapmakta hiç tereddüt etmez. Karadenizli düşmanını da bilir, dostunu da. Nasıl davranılmasını da. PKK belasına, çok şehit verdi Karadeniz. İçi kan ağlasa da ‘Vatan sağolsun’ dedi. Akıtılan kanın durması için dua etti, yetkililere sitem etti. İktidarın akıl almaz tavizleri, çoğu kez kahretti Karadenizlileri. Gelişmeleri bekledi. Açılım adı verilen savsataları da. PKK terör belasına 60 bin şehit verildi. O belanın başı İmralı'da ağırlanıyor. TBMM’de milletvekili olarak bulunanların arasında PKK destekçileri de var. Hatta utanmadan bebek katiline ‘sayın’ diyenler de.

İşte bunlardan birkaçı teröristlerini barındıramadıkları Karadeniz’de gövde gösterisi yapmak istedi. Önce Sinoplular izin vermedi. Ardından Samsunlular. Baktılar ki ‘Karadeniz geçilmez’, çareyi geri dönüşte buldular. Karadenizli konukseverdir. Düşmanına dahi evinde saldırmaz. Eğer saldırdıysa, izin vermediyse düşmandan daha ileri görülmelerindendir. 60 bin şehit vereceksin. Şehit edenlerin destekçilerini gülle karşılamaları beklenemezdi. Karşı koymaları kaçınılmazdı.

Çünkü onlar bilerek Karadeniz’e çıktılar. Barış teranelerine darbe vurma adına. Şiddetin her türlüsüne karşıyız. Karışmayız da. Bizleri zorla karıştıranlara da fırsat vermemiz beklenmemeli. Hele hele taviz asla. Çünkü, PKK terörüne son 10 yıldır akıl almaz taviz veren mevcut iktidar bugünkü duruma gelmemize neden oldu. Herkes bunun farkında. Açılımla, barış arayışlarıyla zaman kaybedilmesine tahammülü kalmayan bu toplum bence mesaj verdi. Terörü halk bitirir, diye. Ne dersiniz?

21.02.2013
/Avni DEMİR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder