16 Şubat 2013 Cumartesi

Kızılırmak’a Çekidüzen…

 Bizim zamanımızda kızıl akardı. Çocukluk işte, o kızıl suda yüzerdik. Altınkaya Barajı yapılınca Kızılırmak’taki kızıllık son buldu. Pırıl pırıl su akar oldu. Bafra için önemli olan Kızılırmak çevresi çekidüzen istiyordu. DSİ’nin kapıları Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin tarafından sürekli aşındırıldı. Kızılırmak Sette Projesi anlatıldı. Kızılırmak’ın ıslah edilmesi istendi. DSİ yetkilileri ‘düşünürüz’ dedi, Zihni Şahin ıslah inşaatı ihalesi için durmak nedir bilmedi. Hayaliydi adeta.

Önceki gün Bafra’daydım. Gazeteci arkadaşım Osman Yakınoğlu’na Başkan Zihni Şahin’i sordum. ‘Ziyaret edelim’ dedi. ‘Çat kapı’ yaptık. Sayın Başkan mutlu görünüyordu. Sormadan edemedim. “Belediyemizin en önemli projelerinden biri olan Bafra Kızılırmak Sette Projesi için en önemli adım atıldı” dedi. Ardından da devam etti: Bafra Ovası Sulaması Kızılırmak ıslahı inşaatı ihalesi yapıldı. İhaleye 18 firma katıldı. 12 milyon 234 bin 565 liraya ihale yapıldı. İhale sözleşmesinin imzalanmasıyla 10 gün içinde yer teslimi yapılacak. İnşaat 850 gün içinde tamamlanacak. Bu proje bizim prestij projemizdir. Bafra’da çok şeyi değiştirecektir.  Bu hayalimizin gerçekleşmesine katkı sağlayan başta Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç’a, Milletvekilimiz Sayın Ahmet Yeni’ye çok şey borçluyuz.


DSİ’nin bu çalışmaları tamamlamasıyla Kızılırmak’ın her iki yanı farklı hale getirilecektir. Hemşehrimiz KTÜ Bölüm Başkanı Prof.Dr. Mustafa Var sette projemizi hazırlıyor. Yakın bir zamanda sunumunu yapacak. Baframızı 2023 yılına hazırlama yolunda projemiz ve bunları hayata geçirme çalışmalarımız planlı bir biçimde devam ediyor. Başkan Zihni Şahin’in söz ettiği bu proje basit bir şey değil. Böylesi bir projeye yeni projelerle destek verilme zorunluluğu var. Bu projelerin gerçekleşmesi Bafra’yı farklı hale getireceği gibi yeni yatırımları da zorunlu hale getirecektir. Bu nedenle Bafra bu çalışmalarla bir taşla birkaç kuş vurmuş olacak. Böylece Zihni Şahin bir filmi diziye dönüştürmenin kazancını Bafralı ile paylaşmış olacak. Ne dersiniz?

16.02.2013
/Avni DEMİR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder