22 Aralık 2012 Cumartesi

Sorunlar Kar Topu Gibi Büyüyor..

Sanıyorum Samsun'daki sorunlar, o kadar birbiri ardını izliyor ki; bürokratlar, siyasiler 'sorun hızına' yetişemiyor.. Nereye baksan 'sorun olunca, 'sorun önde, çözümleri de ardında kalıyor'.. O nedenle neyin nasıl çözüldüğünü, kimin hangi konuyla ilgili açıklama yaptığına da vatandaş yetişemiyor.. Küçük bir tur yapalım.. Dün Türk-Eğitim- Sen Şube Başkanı açıklama yapıyor. Hatta yetkilileri uyarıyor; 'Uyarıyorum yakında Samsun'da bir öğretmen öldürülür' diyor..

Ne ürkütücü bir açıklama değil mi?.. Eğitim camiasının hayretle izlediği bu açıklamaya dün ne Milli Eğitim'den, ne Emniyet Müdürlüğü'nden ne de diğer eğitim derneklerinden tek açıklama yok.. 'Sen ne diyorsun, neye dayanarak bunları söylüyorsun' diye soran da yok.. Öte yandan nasıl sorsunlar; Gürültü var diye giden polisin bile döverek kaburgası  kırılıyor bu kentte..  Suç ve suçluya karşı önleyici hizmet yapması gereken polise bile saldırılıyorsa; bırakın okuldaki öğretmeni, sokaktaki  korunmasız vatandaşı düşünün artık..

Dün yine, yani aynı gün; ESM bir açıklama yapıyor. Devlet parasıyla bir özel alışveriş merkezine kıyak yapıldığını, DSİ'nin daha önceki raporunun aksine davranıp, sel kapanı ihalesi açtığını öne sürüyor. İlginç ve sorgulanması gereken bir açıklama.. Peki var mı DSİ' den bir açıklama. Ya da ilin Valisi'nden.. İlçenin belediye başkanından, ya da Büyükşehir Belediye başkanından.. Hadi hepsi bir yana alış veriş merkezinden de açıklama yok..

AK Parti Atakum İlçesi Başkan Yardımcısı Sefer Köse de dün açıklama yapanlardan.. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Büyükşehir Belediye Başkanı'nı ve AK Parti'yi hedef alan açıklama yaptı.. 'Samsunspor AK Parti düşürdü dedi.. Ne bakandan, ne AK Parti'den ne de Büyükşehir'den tek açıklama  yok.. Hadi onları bile bırakın, Samsunspor bile bu konuda açıklama yapmadı..

Yine dün.. Tekkeköy'de Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanındaki yol içler acısı. Nehir gibi olmuş. Üstelik burası okul yolu.. Tekkeköy İlçe Belediyesi de 'bizim sorumluluğumuzda değil' diye el atmayınca, çocuklar baba kucağında suları aşıp okula gidebildiler.. Hem de bu çağ da.. Büyükşehir sınırları içinde..  Tekkeköy'e viyadük ihtiyacını 'halka sormadan yapan Büyükşehir Belediyesi', daha çocukların okul yolunu yapmamış..

Dünden öncesine dönsek, 'Tekkeköy'ün Türkiye'nin en kirli ikinci noktası olması' havada asılı kaldı.. Çünkü onun yerine bir sürü sorun gündeme geldi. Bir daha ne zaman sırası gelir belirsiz.. Sorunlar çözüm bulmayınca, kar topu gibi büyüyor.. Bürokratlar 'jet olsa' yetişemez bu kadar işe, bu kadar soruna... Hadi bürokrasiden çıkalım isterseniz..

Samsunspor'a gelelim.. Durum ortada. Kötü, hatta çok kötü.. Sadece sahadaki sonuçlar değil, mali bilançoda sıkıntıda.. Temlikler belini kırmış Samsunspor'un. Sportif sonuçlar ise 'dibe çakılmış durumda'.. Başkan Emin Kar, o kadar bağırıyor, ama sesini duyuramıyor.. 'Temlikler kalkmalı' diyor. Ama  bakın Samsunspor'un hesaplarının üzerinde temlikleri olanlardan tek ses var mı?.. Sanki bu takımın bütçesi, mali durumu kendiliğinden bu hale geldi.. Temliği olan herkesin Samsunspor'un bu duruma gelmesinde katkısı var bir şekilde..

Bitti mi bitmedi. Bitmez de.. Çünkü Samsun'da sorunlar çözülmüyor, öteleniyor sadece.. Yarın yeni sorunlar yaşanacak, basında yer alacak.. Allah korusun Levent Kuruoğlu'nun söylediği yaşanır da, bir öğretmen saldırıya uğrarsa, bakalım kim hesap verecek.. DSİ'nin, ESM'nin tepki gösterdiği, özel bir alış veriş merkezini koruma amaçlı  sel kapanları ihalesi yapılır da, yargıya taşınıp iptal edilirse, bakalım kimler 'sorumlu tutulacak'..

Samsunspor'un transfer tahtası kapanırsa ve bugünkü durumundan daha zor günlere giderse acaba sorumluları kimler olacak.. Tekkeköy'deki 'kucakta taşımalı sisteme' gelince.. Samsun'un göbeğinden yollar patates tarlasına dönmüşken, Tekkeköy'de yol nehir olmuş, umurunda olacak kaç tane yetkili bulabilirsiniz ki.. Bu sıraladığım sorunlar bugünden itibaren gündemden düşmüş 'geride kalan ve çözümlenmemiş sorunlar' olarak kalmaya devam edeceği için.. Sorun da yok zaten..

22.12.2012
/A.YENER CABBAR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder