26 Aralık 2014 Cuma

Yılmaz Amerika’ya Neden Gitmişti

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın ANAP’tan AK Parti’ye geçişinde, öncesinde veya sonrasında, Amerika Birleşik Devletlerinin Pensilvanya eyaletine neden gittiği ve kim tarafından getirildiğini düşündüm dün. Canik Altınmeşe Tesislerindeki kahvaltıda Samsun’un panoramasına bakarken kazık gibi duran o kocaman otelin binasına takıldı gözüm. Samsun’un siluetini ne de güzel yapmış. Bu yetmemiş, bakarken bir de iş merkezine takıldı gözüm. İkisi de Samsun’u güzelleştiren iki abide… Hele o Fener Plajı’nın yanındaki yok mu ya… Beyaz rengiyle ne de güzel görünüyor. Yılmaz’la başladık, otel yazıyoruz.

Sahi Yılmaz’ı kim götürmüştü Pensilvanya’ya? Ve de dönemin Başbakanı Bugünkü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kim tanıştırmıştı. Samsun’un silueti hep o tanışmadan sonra bozuldu nedense… İstanbul’un siluetini bozduğu için binaların tıraşlanması düşünülürken Samsun’da neden o yola gidilmedi anlayamadım Vallahi… Soru şu: Samsun’un silueti acaba Pensilvanya’dan mı bozuldu?

Süt Fiyatları Ve Merdivenler
Samsun’da süt fiyatlarındaki artışlar dikkatinizi çekmiştir sanırım. Merdivenlerde doğal olduğu iddia edilerek satılan sütlerin fiyatlarında son iki aydaki artış en azından yüzde 25’i geçti. Satıcılar yılsonundan sonra bu fiyatların yüzde 50 seviyesine ulaşacağını söylüyor. Yani sizin anlayacağınız yine olan tüketiciye oluyor. Fiyatlardan başka bir de şu merdivenlerden bahsedelim.

Belediyelerin görevlileri bu merdivenleri görmezler mi? Burada süt ve süt ürünlerinin satışına, sebze ve meyve satışına kim izin verir bilmiyorum. Belediye Başkanları biraz da bu işlere baksalar ya… En azcından mahallelerde tek bir yer yapıp bu satıcıları buralara toplasalar ürünleri de kontrol etseler, sağlıklı mı değil mi diye, olmaz mı? Olur da yapacak  başkan nerede????

(…)

/İsmail BAŞARAN
26 Aralık 2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder