26 Aralık 2014 Cuma

Projesi Olan Gelsin...

Samsunspor tarihinde üç adaylı bir kongreye gitmediği için gündemden düşmüyor.. O nedenle seçime bir gün kala fikirlerimizi yazmakta yarar var... Daha önceki kongrelerden ne kadar farklı bir süreç değil mi Yaşananlar.. Üç aday var.. Hiçbiri de daha önceden olduğu gibi, 'karşı liste çıkmazsa aday olurum' demiyor... Talibiz iş yapmaya geliyoruz, bu takım şehirle kucakladı diyor.. Yani bu kez Seçenek var.. Ve ilginçtir ilk kez üyeler kime oy vereceğiz diye ciddi ciddi düşünüyor.. Kulis yapıyor. Çünkü daha önce Seçilen yönetimler ertesi gün para para diye konuşmaya başlıyordu..

Bıktı bu şehrin insanı bu sözlerden.. Şimdi para diyen yok... Yönetime talibiz diyor.. Kurtarıcınız geldi de demiyor.. Cesaret gösteriyor ve hep aynı kişileri görmek yerine yeni simalar ortaya çıkıyor.. Aslında bu bir değişim biliyor musunuz?. Belki de Samsunspor'un buna ihtiyacı vardı.. Aynı kişiler, aynı destekçiler ama sonuçta bir değişiklik olmuyordu.. Şimdi hep denilen oldu.. Şehir sahip çıkıyor işte.. Bir çok iş adamı aynı ortak payda için yan yana.. Projesini beğenirsin beğenmezsin ama sonuçta bir değer ortaya koymak için mücadele var..

O nedenle.. Bu kez diyorum, ön yargılı olmamalı üyeler.. Ön yargılı olmamalı taraftarlar.. Ön yargılı olmamalı siyasiler.. Ön yargılı olmamalı iş adamları.. Ve destek verecekleri tek şey olmalı.. Uygulanabilir akıllı projeler.. Yani oylar projelere verilmeli.. İsimlere değil..

Eğer radikal bir değişim isteniyorsa, eğer bu kez farkındalık olsun deniyorsa, oy verecek üye 3 kere düşünmeli.. AK PARTI il başkanı Fuat Köktaş'ın geçtiğimiz günlerde söylediği bir söz de çok önemli siyasi erk olarak... Biz kişi bazlı bakmıyoruz.. Yönetim elini taşın altına koyarsa bugüne kadar olan duruşumuz aynı olacaktır.. Yani aslında önemli bir mesajdır bana göre.. Kişiler değil yönetenlerin kabiliyetleri önemlidir.. Yoksa Samsunspor'un para bolluğunda küme düşmesi kitap yazılacak kadar önemli bir tez konusudur..

İyi para ararız, destek buluruz demek yeterli değil.. 3 yıl sonra Samsunspor'un hedefi nedir 5 yıl sonra Neredeyiz, onu da ortaya koyabilen gelsin.. Samsunspor sorun olmaktan çıksın, gurur duyduğumuz spor dalımız olsun.. Muhtaçlıktan kurtulsun... Yakışmıyor çünkü..

/A.Yener CABBAR
26 Aralık 2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder