12 Aralık 2014 Cuma

Kenan Şara...


Fotoğraf: http://www.haberexen.com/d/news/37122.jpg

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin 'süper yetkilerle donatılmış' genel sekreteriydi.. 13 yılı aşkın bu görevini sürdürdü.. Aldığı kararlar tartışıldı, tepki gördü, geri adım atmadı, silahlı saldırıya uğradı.. Büyükşehir Belediyesi'nin A Takımı Davası'nda hapis yattı.. İkinci adam gibi dursa da, Başkan Yusuf Ziya Yılmaz'dan bile bir adım öndeydi adeta.. Büyükşehir'in işleyen icraatçı aklıydı O.. Son söyleyeceğini ilk söyleyecek kadar 'dikti'..

Şara söz verdi mi yapar dedirten 'bir yapıya sahipti'.. Kararlarının her zaman arkasında duran bir isim olarak bilinirdi.. Seveni vardı elbette, ama sevmeyeni de çoktu..  Başkan Yılmaz ile çıktığı yolda, geçtiğimiz yerel seçim öncesi, siyasi erk buraya kadar dedi; O bir dakika bile düşünmedi.. 'Benden buraya kadar ağabey eyvallah' dedi.. Birlikte yola çıktıkları 'koltuk sevdasıyla' dur diyemedi, önüne geçemedi.. O nedenle de 'süper yetkili görevini' bir dakika bile düşünmeden bıraktı gitti..

30 Mart Yerel seçimlerinde Başkan Yılmaz yeniden aday olabilsin diye 'kendini feda etti' Arkasına bakmadı ama kırgındı elbette.. Sonrasında zor günler yaşadı.. Yoğun tempodan sonra yalnızlıkla baş başaydı.. 8 ay önce SAMGAZ Genel Müdürü oldu.. Yılmaz ile bir daha 'tesadüf olmadıysa' aynı ortamda bulunmamaya özen gösterdi.. Yakınında olanlar onun için hep şunu söyledi.. 'Asla minnet etmez'..

Ve dün Kenan Şara, aramızdan ayrıldı..  Bugün ise son yolculuğuna uğurlanacak.. Ben kendi adıma yüz yüze iki dakika tesadüfen bir ortamda karşılaştım ve üç beş kelime konuştum.. Tanışmam ve bilmem de yapısını..  Çevresindekilerden edindiğim bilgi kadar tanırım.. Üç kez de telefonda konuştuk.. Birinde Sabah gazetesindeyken bir haber için teşekkür etmişti, diğerinde de Halk Gazetesi'ndeki bir röportaj için.. Bir diğeri ise SAMGAZ'a Genel Müdür olduğunda.. Ama şunu diyebilirim.. Her ne kadar internet medyasında hakkını Allah'a havale edenler, arkasından konuşanlar olsa da; Kenan Şara, Samsun'a hizmet etmiştir.. Gecesini gündüzüne katmıştır.. Doğruları vardır, yanlışları vardır.. İnsanoğludur..

Ama dik durmasını bilmiştir.. Bildiği doğru üzerinde yürümüştür.. Birilerinin kurban ettiğini anladığı an, gitmesini de bilmiştir.. Dost olursun, düşman olursun bu önemli değil.. Önemli olan 'adam olmaktır'..

Kenan Şara, tanımasam da 'içinden gelen duygularım' o adam gibi adamdı diyor.. Büyükşehir Belediyesi'nin önünde tören istemeyen ailesinin duyguları önemlidir.. Şatafatlı, görkemli olarak son yolculuğuna uğurlanmak varken, "O belediyedeki görevinden ayrılış şekli' nedeniyle Şara ailesinin 'talebi' yerindedir.. Şara'nın yaşadıklarının da özetidir, birilerine de ders niteliğindedir..  Süper yetkili bürokratın, gösterişten uzak sanki 'beni köyümün yağmurlarında yıkasınlar' dercesine yapılacak olan cenaze töreni 'ibretliktir'..

Kenan Şara, son vedasını da yaşadığı gibi dik, kimseye paye vermeden yapmıştır.. Hadi bana Eyvallah, yolculuk vakti geldi demiştir.. Doğup büyüdüğü köyünden; Sessiz, sedasız.. Allah Rahmet Eylesin..

/A.Yener CABBAR
12 Aralık 2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder