23 Aralık 2014 Salı

Samsun Dünya Şehri Olacakmış

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz “2019’da Dünya Şehri Olacağız” demiş. Helal olsun başkana. En azından hayalleri büyük… Gerçi bizde bir söz vardır, hani derler ya “Hayal ile yaşayanın ensesine bir tokat” diye. Aynen öyle işte… Bu güne kadar Samsun’un dünya şehri olması için çok çaba harcanmış. Başkan öyle diyor.

Yusuf Ziya Yılmaz kaç yıldır bu şehri yönetiyor? 15’i geçti değil mi? Bunca zaman zarfında Samsun Dünya Şehri olabilmek için hangi adımları attı? Şunları bir açıklasalar biz de öğrensek. Ve de bu işler kaç liraya gerçekleştirildi? Sahi Yılmaz göreve geldikten sonra Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin gelirleri ve giderleri ne kadar oldu, gelirler nereden sağlandı giderler nerelere harcandı? Var mı bunları açıklayabilecek bir yiğit? Yok mu?

Hani Samsun yiğidin harman olduğu yerdi… Aklıma gelmişken; Dünya Şehri olacak Samsun’da iki yıl önce  dere yataklarının akışı değiştirildiği, derelerin önüne yol yapıldığı için can veren insanları unutacak mıyız? Öyle ya bunlar ortadayken nasıl olur da dünya şehri olabiliriz değil mi? Haydi unutalım geçmişi… Sevinin Dünya Şehri oluyoruz…

(…)

/İsmail BAŞARAN
23 Aralık 2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder