20 Aralık 2014 Cumartesi

Samsun Gündemi Değişmiyor

Bir haftanın üzerinde Samsun’da değildim. İstanbul ve Ankara’da dolandım biraz. Dönünce gazeteleri başkan sona taradım. Gördüm ki Samsun gündeminde pek değişiklik yok. Samsunspor ve Büyükşehir Belediyesi’nin yapması gerekip de yapmadıkları. Ha bir de yine Samsun’da eğitimin içler acısı durumu.

Samsunspor bir türlü rayına oturmuyor. Neden? Paralı başkan bulunamıyor da ondan. Eskiden kalma borçlar sıkıştırıyor. Herkes eski borçlardan bahsediyor da o borçların nasıl ve kimler tarafından neden yapıldığı, alınan ve oynatılmayan futbolcuların nasıl geldiği ve nasıl gittiği sorgulanmıyor bile.
Sorgulansa da kimsenin umurunda olmuyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin ve İlkadım Belediyesi’nin Cadde AVM çevresinde otopark yapıp yapmaması veya ne zaman ve nasıl yapacağı konuşuluyor. Kimse bu başkanlara “Burası düzenlenirken neden bunu düşünmediniz, öncelikle neden o otoparkları yapmadınız, bu işte bir proje hatası mı var eğer varsa bu hatayı yapanlar hakkında ne gibi bir işlem yapıldı diye sormuyor.

Samsun’da eğitimin sıraların altına düşüp yerlerde sürünmekte olduğundan kimse bahsetmiyor da Vali İbrahim Şahin “Düzeltin bu işi” diye talimat verdiğinde gündeme geliveriyor durum. Torpil nedeniyle bazı okullara dört yıl okumuş insanlar dururken neden iki yıllıkları atadınız diye sormuyor. Yani ilgililer ve de yetkililer gibi ilgisiz ve de yetkisizler de ha bire konuşuyor Samsun’da. İş üreten ve sonuca giden ya çok az ya da hiç yok. İşte bunları konuşuyoruz sürekli… Gündemimiz bu…


2015’e Hazır Olanlar

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Samsun’un 2015 yılına hazır olduğunu söylemiş. Ve de bu söylem ücretsiz bastırılıp dağıtılan Tramvay risalesinin manşeti oluvermiş. 2015’de ne var? Seçim var. Peki, bu seçimde Yusuf Ziya Yılmaz’ın adı milletvekili adayları arasında geçiyor mu? Geçiyor.

O zaman sanırım bu haberler ve de bu risale bir amaç için neşrediliyor. Amaç Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin faaliyetlerini kamuoyuna duyurmak değil gibi geliyor bana. Gündemde kalabilmek için sen gazete bastıracak sonra da binlerce gazeteyi ücretsiz dağıtacaksın. Diğer aday adaylarına haksızlık olmuyor mu?

Bana kalırsa oluyor. Bu risale kaç liraya kal oluyor? Samsun halkının kaç lirası bu risale için harcanıyor? Bunun hesabını neden kimse vermiyor? Oysa o paralarla Samsun’a acaba ne kadar yatırım yapılır bilen var mı?
(..)

/İsmail BAŞARAN
20 Aralık 2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder