5 Aralık 2014 Cuma

Eli Kaşınan Bir Yerleri Kazıyor…

Epeydir dikkatimizi çekiyor, her kuruluş kafasına göre bir yerleri kazıyor, ağaç kesiyor, çimleri betonlu yor, sahilin kumsalını berbat ediyor. Bu sıralar, İlk adımda ve Samsunun merkezde bulunan birçok ilçesinde,  yapılalı daha altı ay olmayan kaldırımlar kazılıyor, canım kırmızı renkli kaldırımlar yenilenmeye çalışılıyor. İsraf edilen paralar kimsenin umurunda değil.

Eskiden kentlerimizde, Arnavut kaldırımı dediğimiz elli yıllık kaldırımlar vardı. Teknolojinin bu kadar ilerlediği bir dönemde, eskinin Arnavut kaldırımı dediğimiz kaldırımların kalitesinde, kaldırım yapmak mümkün değil mi? Yapılan bu kaldırım katliamının, neden yapıldığını bilen yok. Sadece, elektrik dağıtım şirketinin çalışmaları varmış, o nedenle kaldırımlar kırılıyormuş. Kimsede, niye önceden koordine edilmedi bu işler diyen yok. Kimse bu kaldırımlar yine niye kazılıyor, kırılıyor? Yazık değil mi bu ülkenin paralarına diyemiyor. Bunca yapboza karşın, bittiği söylenen kaldırımlarımızda ayrı rezalet, yeni yapıldığı söylenen bu kaldırımlarda sağlıklı yürümenin zor olduğunun altını çizmek durumundayız.

İnanın, oylarımız ile seçtiğimiz belediye başkanları, bu çarçurun sebebini açıklamaya ayak kalksalar, yine bizler suçlu oluruz. “Bunlar memlekete çivi çakılmasından rahatsız oluyorlar derler.” mi acaba? Evinize her akşam geldiğinizde, ceket her elinizde kaldığında, odanızın duvarına bir çivi çakarsanız, bizler bu çakılan çivilerden rahatsız oluruz. Yoksa gerekli yerlere çakılan çivilerden rahatsız olmayız.

Ben bilemiyorum, belediyelerimizin basın ilişkilerini düzenleyen basın danışmanları yok mu? Bu konuda sadece ben, geçtiğimiz bir yıl içerisinde,  bu yazımla birlikte, üç defa bu konuyu kamuoyunun ve belediye başkanlarımızın dikkatine sunmuşum. 26 Temmuz 2013 Tarihli Halk gazetesindeki köşemde, “Kaldırım yapımlarındaki hızlanma dikkat çekiyor” başlığı ile bir yazı yazmışım. 26 Ağustos 2014’de, “İlk adımda kaldırımlar yine kazılıyor “ diye bir yazı daha yazmışım. Yoksa bunca yazılanlar, anlayana sivrisinek ve davul zurna meselesi mi oluyor?

Belediyelerimizde, diğer kurumların kentte yapacakları çalışmaları koordine edecek bir koordinasyon kurulu yok mu? Arkadaş ben belediye olarak, kaldırımlarımızı ve yollarımızı yenileyeceğim, kentin alt yapısında işi olan kurumların, şu tarihe kadar yapacakları alt yapı çalışmalarını belediyemize bildirsinler demek mümkün değil mi? Kaldırım yap-bozculuğuna harcanan bu paralar, hepimizin cebinden çıkan paralar, yazıktır günahtır. Artık bu kentte eli kaşınan her kes, kaldırımları ve yolları kazamamalıdır.

/Tekin AKIN
5 Aralık 2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder