1 Kasım 2014 Cumartesi

Alaçam’ın Arayışı…

Acısu, Alaçam/SAMSUN
Fotoğraf: http://alacam.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2014_11/07140559_acisu6_resize.jpg

Alaçam, Samsun’un şirin ilçelerinden biri. Eski de. Bu ilçe de göç verenlerden. Nedeni işsizlik. Önceki gün gazeteci dostum Osman Yakınoğlu ile bu ilçedeydim. İlçenin yeni başkanı Hadi Uyar’ı ziyaret ettik. Hadi Uyar arayış içinde. Umutlu ve heyecanlı. Bizi de götürdü 3 kilometre uzaklıktaki Çutloğ Mahallesi’ne. Ferhat gibi dağları düzleyen çalışmaları gösterdi.

Şirin gibi gördüğü Acısu’ya ulaşmanın heyecanına ortak etti. Evet… Adını suyundan alan Acısu mevkiine biraz zorlanarak ulaştık. Dağın ardındaki hayalleri bir bir anlattı. ‘Acısu, böbrek hastalarının ilacı. O suyu tam anlamıyla açığa çıkarmayı hedefliyoruz. Yöreyi piknik alanına çevireceğiz. Halkın ulaşımını kolaylaştırmanın gayreti içindeyiz. Bu nedenle dağları indiriyoruz. İlçemize çok şey kazandıracak’ diyen Hadi Uyar, tüm imkanları seferber etmiş. Bence doğrusunu yapıyor.

İl veya ilçeleri geliştiren etkenler yaratılmalı. Adından söz ettirecek hizmetler getirilmeli. Acısu, bu gün yörenin bildiği ile sınırlı. Dağların arasından akan dere kenarındaki şifalı su. Tesisleştirilmesi, piknik alanına dönüştürülmesi için çalışılıyor. Bu çalışmaların tamamlanmasıyla su miktarı artırımı ihtiyaca göre yapılacak.

Gittik, gördük, inceledik. Başkan Uyar gibi biz de umutlandık. Dönüşte, kent merkezindeki hummalı çalışmaları sorduk. ‘Çalışıyoruz’ dedi. Ardından devam etti:

‘Cumhuriyet Meydanı sil baştan düzenleniyor.
Belediye hizmet binası altındaki kiracılara yeni yer gösterip, o yerleri belediye birimlerine dönüştüreceğiz.
Sahil yolu yapacağız.
40 kadar tarihi evi onarıp turizme kazandıracağız.
Kısacası vaatlerimin tümünü yerine getireceğim.’

Alaçam’daki gezimize Alaçam Esnaf ve Sanatkârlar Derneği Başkanı Vedat Özyılmaz ve AK Parti Alaçam Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Eren de katıldı.

Alaçam, 1879’dan bu yana belediye. Beklentiler çok. Hadi Uyar cevap verebilir mi? Gördüklerimize bakarsak rahatlıkla. Haydi hayırlısı.

/Avni DEMİR
01.11.2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder