15 Kasım 2014 Cumartesi

Doğu Park Da Ne Yapılıyor, Betonlaşıyor Mu?

Türkiye’nin her yerinde zeytin ağaçları kesiliyor, sahiller berbat edilerek yollar yapılıyor, halk o ağaçların kesilmesine, o yolların bu şekilde yapılmasına, doğayı mahvedecek termik santrallerin yapılmasına karşı çalışıyor.  Karşı çıkan bu insanlar, güvenlik güçlerince hırpalanıyor. Zeytin ağaçlarının kesilmesine kızan bir yaşlı ninenin, traktörün üzerinden ağlayarak bir beddua edişi var, o kareyi unutamıyorum.

Yerel yöneticilerden ses çıkmıyor, onların yerine hükümet üyeleri açıklama yapıyor. Ne olmuş yani kesilmişse, dağ tepe zeytin ağacı dolu diyerek, halkı daha da kızdırmaya çalışıyorlar. Bu memleket bizim, hepimizin, o emaneti çocuklarımıza bırakmanın kavgası veriliyor. Yaptığımız yollar, yapılınca güzel oluyor ama seslerini duyar gibiyim, doğru hakikaten güzel oluyor. Biz santral yapmayın, yol yapmayın demiyoruz ki, doğayı tahrip etmeden yapın diyoruz.

Samsunumuzda, yerel seçimler öncesinden başlayan, ufak ufak dokunulan bir doğu parkımız var.    Doğu park benim gibi birçok kişinin sabahları spor yapmaya gittiği, hatta zaman zaman rastlıyorum, Büyük Şehir Belediye Başkanımızın da sabah yürüyüşü yaptığı, Samsun’un az kalan yeşil alanlarından bir tanesi. Ne olur bu güzelim yeşil alanı betonlaştırmayalım dedikçe, orada da, azda olsa yol kenarına yakın ağaçların bazıları kesiliyor, yavaş yavaş betonlaşmaya adım atılıyor.

Doğu parktaki yürüyüş yolu, kırmızı toraktı, tıpkı stadyumların, koşu parkurları gibiydi. O Kırmızı toprak silindirle ezilse, yağmur yağdığında çamurda olmazdı. Bunu stadyum parkurlarından biliyor ve görüyoruz. Şimdi son 20 gündür doğu parkın yürüyüş yaptığımız ve kırmızı toprak olan bölümlerine yaklaşık 2 kilometrelik koşu yoluna, beton dökülüyor ve üzeride plastik yer karoları ile kaplanacakmış.

Her şeye manasızca karşı çıkmak değil bu yaptığım, stadyumların koşu pistleri toprak, doğal haliyle atletizm müsabakaları yapılıyor, çamur olmuyor da, doğu parkın pisti neden betonlaştırılıyor anlamak istiyorum. Samsunda yaşayan bir yurttaş olarak güzel olan, doğayı tahrip etmeden yapılan her yatırımı alkışlayacağımızın bilinmesini istiyorum. Ne olur doğu parkımızı betonlaştırmayalım.

/Tekin AKIN
15 Kasım 2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder