10 Kasım 2014 Pazartesi

Samsun Adını Bir Şekilde Duyuracak..

Kentimizin özelliğidir.. Mutlaka bir bürokrat çıkar, 'kentimizi ilginç bir yönüyle duyurur'.. Türkiye'de basına manşet olur.. Radyolarda 'konu edilir'.. Televizyonlarda espri konusu olarak konuşulur.. Son dönemin en popüleri 'Müftümüzdü' biliyorsunuz.. Milli Eğitim Müdürümüz, kendisi çok ortaya çıkmasa da 'uygulamalarıyla manşet oldu'.. Şimdi bir flaş uygulama da Canik'ten geldi..

Belediyenin ücretsiz internet uygulamasına Canik Kaymakamı İlhan Turgut, son verdi.. İnternet ağlarının takılı bulunduğu çeşitli yerlerdeki aparatları söktürdü, maddi durumu iyi olmayan 'eğitim amaçlı filtreli internet uygulamasını kullanan' özellikle öğrencileri 'kör etti'.. Dünyaya açılan kapılarını kapattı..

Elbette Kaymakam İlhan Turgut, bu uygulamayı durdurmakla 'popüler bir bürokrat olarak' öne çıkacaktır.. Nedenlerini kamuoyuyla paylaşmadan yaptığı bu uygulamayı 'ben yaptırdım oldu' diyerek hayata geçirebilir.. Ama o zaman eleştirileri de göğüsleyecektir.. Kendisi 'nedenini, gerekçesini' açıklamadan uygulamayı başlattığı için 'biz kendisine soralım soruları'.. Kaymakam bey, neden kaldırdınız ücretsiz internet uygulamasını acaba?.. Aklıma gelenleri sıralayayım.. *İnternet polisliği yaptınız?..

Yok bunu yapmış olamazsınız.. Çünkü o internet zaten filtrelendirilmiş bir uygulama.. Yani sakıncalı yere erişim mümkün değil..

*Millet parayla kullanıyor, Canik'teki vatandaş niye ücretsiz kullansın ki diye düşündünüz?.. Bunu da düşünmüş olamazsınız. O zaman vatandaşın hakkını değil, internet şirketlerini korumuş olursunuz ki, bunu yapacağınıza ihtimal bile vermem..

*İnternet, sanal aleme karşısınız?.. Daha neler. Eminim ki, bir ilçe kaymakamı olarak interneti en verimli bir şekilde kullanıyor, gündemi sıkı takip ediyorsunuz..

*Ücretsiz internet, ağ anlamında kirlilik yaptı, Canik'te internetin kalitesini düşürdü, ücretiyle internet kullananlara sarktı, kaliteyi düşürdü? Ondan son verdiniz.. Bu da ihtimal dışı. Teknoloji var ve yüz binlerce internet kullanıcısı olmasına rağmen bir karışıklık kirlilik mümkün değil..

*Aklıma sağlık geliyor. Acaba ilçenin çeşitli yerlerine takılan o aparatlar sağlıksız. Ondan kaldırdınız ücretsiz interneti. Bu da aslında olumsuz. Çünkü yine ileri teknoloji bunu engelleyebilecek boyutta. İlgisi olamaz.

Mustafa Sarıgül, Büyükşehir Belediyesi adayı olunca tüm İstanbul'a ücretsiz internet vereceği sözünü vermişti. Vali Şimdi gelip bunu ben kaldırdım der miydi?.. Sağlıksız olsa Sarıgül böyle bir projeden söz ettiğinde İstanbul'un STK'ları açıklama bombardımanı yapmaz mıydı?.. Kaldı ki; ücretsiz internet aparatları sağlıksız diye kaldırılıyorsa; Kaymakam beyin ilçesinde hiç baz istasyonu da yoktur.. Çünkü kaldırtmıştır.. Canik'te cep telefonları çekiyor mu merak ettim şimdi.. Bir arama yapalım devam edelim.. Alo.. Evet çekiyor. Konuştum. Hem de Canik Belediye Başkanı Osman Genç'le..

'Nedir bu durum dedim, 'Bize de sürpriz oldu. Vatandaş çok tepkili' dedi. Baz istasyonları yerindeyse, cep telefonları çekiyorsa, 'ücretsiz internet neden' uygulamadan kalkıyor Sayın Valim.. Hadi Kaymakam bey, açıklamaya muhtaç 'bir gerekçeyle' uygulamaya son vermiş ama bir iletişimci olarak siz ne diyorsunuz bu konuya..

Evet. Bu konuda Vali İbrahim Şahin'in yanıtını merak ediyorum açıkçası.. Nasıl oluyorsa bir konu bulup, yaygın medyanın 'gündemine gelmeyi başarıyoruz'.. Şimdi de 'Ücretsiz internete kaymakam vetosu'.. 'Tık ağ koptu bağlantı kesildi'... Gerekçe, "Kaymakam öyle istedi".. Onu Canikli'ye anlatın siz.. 

Bu arada 'Milletimize özgür birer birey olmanın yolunu açan Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü 'özlem ve saygıyla' anıyorum..

/A.Yener CABBAR
10 Kasım 2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder