14 Kasım 2014 Cuma

Milletin İmam-Hatip Ve Aydın Davası

Türkiye’de İmam-Hatip okullarını milletin davası haline getiren şartlar aynı zamanda aydınlar için de geçerlidir. Tanzimat’tan itibaren aydınlarımızın yozlaşması Cumhuriyet döneminde daha da hızlanmış ve milletimizin değerlerine yabancılaşmaları şöyle dursun onlara karşı mücadele eder hale gelmişlerdir. Böyle bir zamanda eğitim kurumlarımız, yıllarca mücadele ettiğimiz Batılılar adına hareket etmeye başlayınca vatandaşlar değerleri adına çocuklarını cahil bırakmak zorunda kalmışlardır.

Köylerde cenaze namazlarını kıldıracak imamların bulunmadığı zamanlarda oluşan kaosun aynısı aydınlar camiasında da görülmeye başlanmıştır. Vatandaş oğlunu kızını okula gönderiyor. Birkaç yıl sonra okuduğu okuldan mezun olan oğlu ve kızı artık babasının namazı, takkesi; annesinin orucu, başörtüsü vb. gibi dini inancından kaynaklanan değerleriyle alay ediyor, hatta küfrediyordu. Vatandaş çocuklarını okula göndermekten ürküyor. Uğrunda canını verdiği, kanını akıttığı değerleri adına çocuklarını cahil bırakmak zorunda kalıyordu. Çünkü söz konusu değerlerinden kopmak istemiyordu.

 Vatandaş istiyor ki; kendi vergisi ve alın teri ile yükselttiği eğitim yuvalarında okuyan çocukları kendi değerleriyle savaşmasın. Ama ne yazık ki bu okullardan mezun olan doktor, mühendis, avukat, hakim ve öğretmen gibi meslek sahipleri milletin bin yıllık değerleriyle savaşır duruma geliyordu.
İmam-Hatip okulları milletin değerler savaşının yanında yer almıştır. Bu okulları bitirip üniversite tahsilinden sonra doktor, mühendis, avukat, öğretmen vb. gibi mesleklere sahip olanlar bu milletin değerlerinin savunucuları olarak ortaya çıkınca milletimiz, İmam-Hatip davasına aydın davası olarak bakmaya başlamıştır.

Dünyanın her yerinde toplumun okulları vardır. Bizde ise “okulun toplumu” meydana getirilmeye çalışıldı. Sömürgeler hariç dünyanın her yerinde okullar toplumun ve milletin değerlerini yüceltirken bizde ise Batı adına değerler hiçe sayılmış ve hakarete uğramıştır. İmam-Hatip davasına biraz da bu açıdan bakmanın gereğine inanıyoruz. Çünkü İmam-Hatip konusuna bizler bakmasak bile, İmam-Hatipleri istemeyenler böyle bakıyor. Selam ve sevgi ile…

/Mustafa GENÇ
14.11.2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder