17 Kasım 2014 Pazartesi

Yılmaz Ne Yapmak İstiyor?

Bir gün yolda yaya giden bir Bektaşi’nin önüne bir atlı çıktı: "Baba" dedi, "Bir müşkülüm var. Beni aydınlatır mısın?"  Bektaşi yanıt verdi: Elimden gelen bir şeyse, hay hay oğlum… Şunu öğrenmek istiyorum: Şu anda Allah ne yapıyor? Sualin münasebetsizliğine içerleyen Bektaşi, hiç belli etmemiş: Yanıt veririm ama bir şartla, sen o attan in, ben bineyim. Neden?  Böyle yüksek bir suale yüksekten yanıt vermek gerekir de ondan! Adam attan inmiş, Bektaşi binmiş.  Adam: "Hadi" demiş "söyle bakalım. Allah şimdi ne yapıyor?" Bektaşi: "Ne yapacak" demiş, "atı senin gibi bir budalanın elinden alıp, benim gibi bir akıllıya veriyor"
Ve çala kamçı uzaklaşmış.

Yusuf Ziya Yılmaz’ın yaptığı son açıklamayı okuyunca “Hadi beee” demekten alamadım kendimi. Yılmaz Antalya Expo Center’de düzenlenen fuarın açılış töreninde bir konuşma yapmış. Yılmaz, "Yaptığımız hatalar hep gözümüzün önüne geliyor. O siluetler şehirde gözümüze çarptığında adeta tokat atarcasına kendini gösteriyor. Yapılmadan önce bu binanın kütlesi buraya geldiğinde nasıl bir manzarayla karşılaşacağımızı sormuyoruz. Orayla hiç alakası olmayan ucubenin oraya yerleştirilmesini engelleyebilecek teknolojiler mümkün” demiş.

Merak ettim acaba bunu Samsun’da denizin hemen kenarına, hatta kıyı kenar çizgisinin bile değiştirildiği otel olarak yapılan bina ile mi ilgili konuştu acaba? O binanın silueti gözüne giriyor mu acaba Yılmaz’ın? Döneminde yapılacağını ve 17 bin kişiye iş imkanı yaratılacağını söyleyen ancak bunu başaramayan Yılmaz sözünü tutamamış oldu. Belki o nedenle de pişmandır. Sahil yolu, hakkında yıkım kararı olan yerlerin yıkılmaması gibi eylemleri de var Yılmaz’ın. Hepsini sayacak değilim.

Sadece o otel bine benim gözüme giriyor. Demek ki Yılmaz’ın da gözüne giriyor herhalde. Yılmaz şu sıralar ne yapıyor acaba? Merak ediyorum. Hangi olumsuz işi nedeniyle sonradan bir yerlerde yapacağı toplantıda özür dileyecek. Gelelim Bektaşi ile atlının diyaloğuna. Biz galiba Bektaşi, Yılmaz da atlı durumunda. Gün gelir o attan kendisini indirir Samsunlu ata kendisi biner. Biner de sahi Yılmaz ne yapmak istiyor neyin peşinde???


Otel Neden Açılamıyor?

Yapımı başlamadan tartışılmaya başlanmıştı. Kıyı kenar çizgisiydi, İktidara ve dolayısıyla Yılmaz’a yakın bir iş adamıydı denildi hep. Sonra bir geometrik terimle anıldı. Bina bitti, otel açılacak denildi. Hatta tarih bile verildi. Peki, ne oldu da iki ay geçmesine rağmen otel henüz açılamadı. Ne zaman açılacak acaba otel? Ve de yanında yöresinde otel işletmesine yardımcı olunması için plaj falan verilecek mi?


Haluk Koç Ve Bir Soru

CHP Samsun Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Koç, Meclise bir soru önergesi vermiş. Konu Samsun’un Canik ilçesinde bir esnaf gurubunun arazisi. Orada TOKİ tarafından geri dönüşüm yapılacaktı, kamulaştırmaların bir bölümü gerçekleşti ya diğer bölümü? İşte Haluk Hoca da bunu sormuş. Hükumetten birçok kelimeyi içeren ancak bir sonuç ortaya koymayan bir de açıklama gelmiş.

Eh be Hocam… Bilmiyor muydun gelecek cevabı. Kesin biliyorsun, onu da biliyorum. Sanırım resmi yazıya döktürdün işi. O da bir başarıdır… Samsun’da bu TOKİ neler yapıyor sahiden? Neden bir türlü sonuçlanmıyor o bölgenin sorunu?

/İsmail BAŞARAN
17 Kasım 2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder