20 Kasım 2014 Perşembe

Ahmet Yeni'nin Muhteşem Samsun'u...

Önceki gün mecliste Samsun’un iktidar ve muhalefet milletvekilleri, Samsun’u tartıştılar ya, o tartışma Samsun kamuoyunun gündemine göre çok çok gerilerde kaldı.. Yani yıllar öncesinin konuları bunlar.. Tarım bitti, bölge müdürlükleri uçtu, ekonomi geriledi, işsizlik, istihdama yönelik yatırım yoksunluğu, göç vs... MHP'li Şimşek Samsun'un gelişmişlik sıralamasında 33. sırada olduğunu söyledi ama, Samsunlu çoktan o konuyu çok ama çok geride bıraktı..

O gerileme dönemine alıştık artık bu kentin insanları.. Katkı verelim, yaşanabilir kentler arasında da 40'a dayandık.. Sorunlar çok farklılaştı ama bizim vekiller, gündemi nedense gerilerden takip ediyor.. Hal böyle olunca, günümüzün 'el yakan' sorunlarına değinseler 'çıkıp laf söyleyecek iktidar vekili göremiyorum' ama herkes birbirine 'ağabey, hocam' diye pas atmakla meşgul..  CHP'li Kalkavan sahilimizle Haydarpaşa Garı benziyor filan demiş çok anlamadım.. Kendisi denizci ya, o bağlamda bir şeyler söylemiştir herhalde..

Ama '30 yıl önce Samsun daha güzeldi mi Ahmet ağabey sözüne bayıldım' açıkçası.. Evete gerek yok, ağzını kıpırdatıp Heee dese yetiyor Yeni.. Böyle muhalefete bayılıyor zaten AK Parti.. Hani bazen Cumhurbaşkanı Erdoğan diyor ya muhalefet yok karşımızda; o misal.. 'Al gülüm ver gülüm'.. Şimşek ve Kalkavan, böyle ceza sahasında karşı takıma 'alda at dercesine gol pası verince' sonuç kolay.. Ahmet Yeni de usta politikacı çakıyor o pası, doksana takıveriyor. 'Sağlık diyor, yol diyor' hepsi sus pus.. MHP'li Şimşek işsizlik diyor, AK Partili Yeni, '10 binden fazla uçak kalkıyor' diyor.. Şimşek, göç diyor, Yeni 'duble yol yaptık' diyor.. Şimşek, hastaneler hasta doldu, doktor yetersiz diyor, Yeni, Sağlık Bakanı Samsun'daydı geçende diyor. Şimşek, Amasya Çorum kalkınmada öncelikli illerde dördüncü sırada biz 5'teyiz diyor, Yeni Karadeniz'in incisiyiz' diyor.. Ama Şimşek, "6 Santral döşediler Samsun'a, zehirleniyoruz, niye engel olmadınız' dese o kürsüye kimse çıkmaz, inanın..

Kim onlara izin verdi dese, kürsüye çıkmak şöyle dursun, ilgilenmezler bile.. İktidar Samsun'u 'enerji cehennemine mi dönüştürecek' dese; Sağlık Bakanı oradaydı demez kimse.. Tarım bitti diyeceğine, "O bölgedeki insanları, doğayı tarımı zehirliyorlar, doğal yaşam yok ediliyor' neden sahip çıkmıyorsunuz diye sorulsa, 'Karadeniz'in incisiyiz, güzellikte birinciyiz' diyecek kim çıkar acaba.. Enerji Bakanı Taner Yıldız'a dönse, "Siz neden Samsun'a santral yapmak isteyenlere lisans veriyorsunuz" diye sorsa, hep birlikte yanıtını alacağız ama; Önemli olan bu değil bizim vekillerimizce..

Çünkü kimse sahiplenmiyor Samsun'daki bu kirleten yatırımları.. 'Bilmiyoruz, umarım izin almışlardır' deyip geçiştiriyorlar.. Yani önceki gün mecliste yaşanan Samsun'un gerçek gündem tartışması değildir.. 'Ağabey, hocam' paslaşmasıdır bu.. Dostlar alış verişte görsün, tartışmasıdır.. Parmak uçlarıyla 'kibarca orta sahada top çevirip', karşılıklı gol pası atma' enstantaneleridir.. Bana göre; bir kaç kareden ibaret içi boş, gündemimizin gerisindeki 'aile meclisi sohbetinden' farksızdır..

AK Partili Ahmet Yeni'ye göre muhteşem Samsun'a yapılan haksızlıktır.. Bana göre de öyledir ve haklıdır da.... 'Samsun habersiz döşenen santrallerle boğuşurken' muhalefetin 'verdiği gol paslarını, 90'a takmak' şarttır.. Gerçekten 'hepiniz Muhteşem Samsun'un, muhteşem siyasilerisiniz'..

/A.Yener CABBAR
20 Kasım 2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder