19 Kasım 2014 Çarşamba

Samsun’un Evliya Çelebileri

Seyahat-gezi denildiğinde akla Evliya Çelebi gelir. Çelebi, 17. yüzyılda Kütahya’da doğup öğrenimini tamamladıktan sonra 40 yıla yakın bir zaman Osmanlı topraklarında seyahat yapmış, gördüklerini “Seyahatname” adlı eserinde toplamıştır.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttükleri “Samsun’un Evliya Çelebileri” adlı  proje ile Samsun’un tarihi, doğal ve kültürel değerleri tarih ve coğrafya öğretmenlerine tanıtılacaktır.

Ekim 2014-Haziran 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek proje kapsamında tüm ilçe sosyal bilgiler ve coğrafya öğretmenlerine Samsun’un tarihi ve kültürel değerleri tanıtılacaktır. Bu proje aslında tüm öğrencilerimizi de kapsamalıdır.

Belli bir program çerçevesinde çocuklarımız liseyi bitirinceye kadar en az bir defa Samsun’un tarihi ve kültürel mirasını yerinde görmelidir. Yaşayarak öğreneceği tarihini daha çok sevecek ve gezdiği yerleri hissederek vatanlaştıracaktır. Tarihi okuyan çocuklarımız tarih yazmasını daha iyi ve daha kolay yapacaklardır.

Tapu senetlerimiz mesabesindeki tarihi eserlerimizi çocuklarımıza tanıtmak, bu toprakları vatanlaştırmanın en önemli adımlarından birisidir. Bu proje yaygınlaştırılarak çocuklarımızı da (12 yıllık öğrenimi süresince en az bir defa olmak üzere) kapsamalıdır. Projenin yapımında emeği geçen herkesi kutluyor, başarılar diliyorum.  Selam ve sevgi ile…

/Mustafa GENÇ
19.11.2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder