1 Temmuz 2013 Pazartesi

Bir Temel Atma Öyküsü –I

Bu sütunu takip edenler bilirler ki, bu   “ Temel Atma Öyküsü”nden amaç,  Canik’te Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam-Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin teşebbüsü ile yapılmaya, yaptırılmaya çalışılan Türkiye’nin en büyük Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nin temelinin atılmasıdır. Bu temel atma aşamasına gelinceye kadar biri olağanüstü olmak üzere üç genel kurul yapılmıştır.

Bu kurulların hiçbirinde kavga –gürültü olmamış, her seferinde işe kardeşçe başlanılmış ve kardeşçe sonuçlandırılmış ve hiçbir kongrede rekabet olmamış, tabir yerinde ise, “ görev istenmemiş verilmiş”  olunmuştur. Söz konusu genel kurullarında başta kurucular kurulu olmak üzere yönetimde görev almış tüm arkadaşlara teşekkür borçluyuz. Bu insanlar, bu milletin çocuklarının hem dünyaları hem ahiretleri mamur ve müreffeh olsun diye bu dernekte görev almışlar ve gerekeni yapmışlardır.

Canik’te yapılacak söz konusu ‘İmam-Hatip Lisesi’nin temelinde siyasiler yoktu. Siyasi parti gözetmeksizin tüm Samsun milletvekillerimiz davet edilmişti. Belediye hariç devletin bir kuruşunun harcanmadığı ilk etapta yaklaşık 15 milyon( trilyon) TL. lik bu yatırımın bir başka özelliği ise Türkiye’nin en büyüğü ve bunun da ‘İmam-Hatip’ olmasıdır. Çok ilginçtir ki, Merkez İmam-Hatip Lisesi’nin eski Müdürü Sn. Beşir Toprak Hocamızın ifadesiyle Samsun’da ilk defa bir İmam-Hatip arsası ve toprağı üzerinde İmam-Hatip OKULUNUN temeli atılmıştır.

Temel atma törenine gelen AK PARTİ Genel Başkan Yard. Prof. Dr. Sn. Mustafa Şentop Beyin de belirttiği gibi “İmam-Hatip okulları bu milletin kaderiyle örtüşen okullardır.” Milletimiz için bu kadar önem arzeden bu okullara sahip çıkmak milletin kendisine, dolayısıyla Samsunluya sahip çıkmak anlamına geleceğini düşünüyoruz. Ulaşım sorunu yaşanmasına rağmen halkımız ilgi göstermiş, tören canlı olmuştur. Davet edildiği halde gelemeyen fakat telgraf çekme nezaketini gösteren Bakanımız Sn. Suat Kılıç Beye, milletvekillerimiz Sn. Cemal Yılmaz Demir, Sn.Mustafa Demir ve Sn. Tülay Bakır’a teşekkür ediyoruz.

Ayrıca bu şaheserin ( Galip Öztürk AND. İHL) vücut bulması için en zor zamanında yardım elini uzatan Samsunlu işadamı ve hayırseveri kutluyor, çocuklarımız, Samsunlularımız ve hizmet üreteceği Müslümanlar adına teşekkür ediyoruz. Yarın, bu okulun eğitimimize ve bölgemize katacağı değeri konuşalım inşallah… Selam ve sevgi ile…

01.07.2013
/Mustafa GENÇ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder