3 Temmuz 2013 Çarşamba

Bir Temel Atma Öyküsü -III

Dünkü yazımızda “ Sn. Galip Öztürk Beyin yapmış olduğu hayrın büyüklüğünü Samsunluların ve milletimizin daha sonra anlayacaklarından” söz etmiştik. Hayal kurmuyoruz. Tarihi ve İslam dünyasının serüvenini bilen bir eğitimci olarak yazıyoruz. Samsunlu işadamımızın yapmış ve yapacak olduğu eğitim yuvalarının içinde bu okul en önemlisidir. Kendilerinin gönderdiği ve yönetim kurulu üyemiz Sn. Haluk Tan tarafından okunan mesajında da bu duruma işaret eder gibiydi.

Şöyle diyordu: “Bugün temelini attığımız ve Türkiye’nin en büyük İmam-Hatip Lisesi unvanını taşıyacak olan bu eğitim yuvasında binlerce çocuğumuz, çift kanatlı kuşlar misali manevi tarafları kuvvetli, bilimle iç içe burada eğitim görecekler. Allah ömür verir de bu okulda okuyacak çocuklarımızın mezuniyetini görebilirsek, onların başarılarıyla gurur duyacak, ülkemizin aydınlık yarınlarına umutla ve inançla bakabilmesine katkı sağladığım için mutlu olacağım. Umarım ve dilerim ki, bugün temeli atılan bu güzide okulumuzu planlanan tarihte hep birlikte açalım ve öğrenci evlatlarımızın eğitimlerine bir an evvel başlamalarına şahitlik yapalım.”

Biz de bu arzu ve temenni doğrultusunda çalışıyoruz. Tüm Samsunlular para veremeyebilir ama dua edebilirler. Evet, tüm Samsunluların Allah’a açılan ellerini istiyoruz. Bu okulda okuyacak yabancı çocuklar, ülkelerini Anadolu’nun bin yıllık kurumlaşmış İslami deneyim ve birikimini taşıyacaklardır.

Anadolumuz,  yeniden Ortaasya’ya, Kosova’ya, Bosna Hersek’e ve Afrika’ya taşınacaktır. Geçmişte bu yerlerde Anadolu, dolayısıyla barış ve kardeşlik vardı. Anadolu bu yerlerden geçmişte emperyalistlerce süngü ucuyla kovulmuştur. Biz, buralara barışımız, adaletimiz, medeniyetimiz, tebliğimiz ve kültürümüzle gittik. Yine öyle gideceğiz.

Barış, adalet, medeniyet ve tebliğ sevdamızdır, ‘Leyla’mızdır. Aziz Samsunluların ve milletimizin fertlerinin her birinin bu ‘Leyla’nın ‘Mecnun’u , bu sevdanın aşığı olacağına inanıyoruz. Milletçe sevdamız, aynı zamanda geleceğimizdir. Türkiye’nin önlenemez yükselişinin altın basamaklarından biri de bu ve buna benzer okullar olacaktır. Galip Öztürk Anadolu İmam-Hatip Lisesi budur. Şimdiden hayır sahibini kutluyorum. Bunun için de açılış konuşmamızda da ifade ettiğimiz gibi hayırseverlerimiz tez elden hareket etmelidirler. Yarın çok geç kalmış olabilirler.

Temel atma töreninde bizzat gelerek, gelemeyenlerin ise telefon ve telgraflarla mutluluğumuzu paylaşan dostlarımıza ve hayırseverlerimize yönetim kurulu adına minnet ve şükranlarımı arz ediyorum. Selam ve sevgi ile…

03.07.2013
/Mustafa GENÇ
http://www.habergazetesi.com.tr/kose-yazilari/mustafa-genc/4807/bir-temel-atma-oykusu-lll-/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder