17 Temmuz 2013 Çarşamba

Alaçam Ve Yakakent!

Yakakent Kaymakamlığı, Yakakent Kalkınma Spor Eğitim ve Tanıtma Derneği’ne (YAKSED) defter kaydını tükenmez kalemle tuttuğu gerekçesiyle 732 TL ceza kesiyor! YAKSED para cezasını yargıya taşıyor! Yargı cezayı kaldırmıyor! Yönetmeliğin 33. maddesinde, “defterler mürekkepli kalemle yazılır” deniliyor. Dernekler Yasası ve bu yönetmeliğe bağlı olarak yapılan 2007/2 sayılı, İçişleri Bakanlığı Tebliğinin 9. maddesinde de “defterleri mürekkepli veya tükenmez kalemle yazılması zorunludur” ifadesi yer alıyor. Yönetmelik ve tebliğlerde defterlerini tükenmez kalemle yazan derneklere ceza yaptırımı uygulanır gibi bir tanım bulunmuyor!

YAKSED Başkanı Gültekin Kullukçu konuyu Adalet ve İçişleri Bakanlıklarına taşıyor! CHP Eskişehir Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Kazım Kurt da, YAKSED’e kesilen “tükenmez kalem cezasını” İçişleri Bakanı ile Adalet Bakanı’na soruyor! Yakakent Kaymakamı Ali Arıkan, Yakakent İlçesi’nde Aziz Nesin’lik bir olayın kahramanı oluyor! Aziz Nesin’lik bir başka olay da Yakakent’e komşu Alaçam İlçesi’nde meydana geliyor! Alaçam İlçesi’nde yaşanan olayın kahramanı da Alaçam Kaymakamı Sezgin Üçüncü oluyor. Alaçam Kaymakamı ile bir okul müdürü arasında başlayan ve yargı sürecine taşınan olayda, Cumhuriyet Savcılığı'na sahte isimle gönderilen şikayet mektubunun kaymakam tarafından gönderildiği belirleniyor!

Alaçam Kaymakamı Sezgin Üçüncü ile Yenice Doyran Ortaokulu Müdürü Cavit Ovalı arasında, komedi filmlerini aratmayacak biçimde başlayan tartışmanın dava konusu olmasından sonra mahkemede ilginç bir durum ortaya çıkıyor. Kaymakamın, okul müdürünü Cumhuriyet Savcılığı'na sahte bir isimle mektup yazarak, şikayet ettiği mektubu da memuruna posta attırdığı anlaşılıyor!

Alaçam Kaymakamı Sezgin Üçüncü ile Yenice Doyran Ortaokulu Müdürü Cavit Ovalı arasında bir olay yaşanıyor. İddiaya göre Okul Müdürü Ovalı, Kaymakam’a “hocam” diye hitap edince, Kaymakam Üçüncü Okul Müdürü Ovalı’ya “Sana öyle bir kafa atarım ki dışarı fırlatırım” şeklinde karşılık veriyor. Olay böylece, Aziz Nesin’lik bir senaryoya dönüşüyor!

Okul müdürü, kaymakamı şikayet ediyor! Kaymakam da jandarmaya okul baskını yaptırıyor!  Ardından Cumhuriyet Savcılığı ve jandarmaya gönderilen şikayet mektupları gerekçe gösterilerek, okul müdürü Ovalı hakkında soruşturma açılması isteniyor! Şikayetler mahkemeye yansıyor! Okul müdürü ve yardımcısı için gönderilen şikayet dilekçesiyle ilgili yapılan araştırmada, mektubun sahte isimle Samsun Merkez PTT'den gönderildiği tespit ediliyor!

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla güvenlik güçlerince PTT'nin güvenlik kameraları inceleniyor! Yapılan araştırmada, mektubu gönderen kişinin de Alaçam Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürlüğü'nde görevli C.M. olduğu tespit ediliyor!

C.M. Cumhuriyet Başsavcılığı'nca alınan ifadesinde “Samsun'da işim olduğunu söyleyerek Kaymakam Sezgin Üçüncü'den izin aldım. Kendisi de bana bir zarf verdi. 'Al bunu Samsun postanesinden at' dedi. Zarfın üzerine de Alaçam Cumhuriyet Başsavcılığı'na hitaben yazı yazdırdı. Ben de zarfı Samsun postanesine verdim. İçeriğinden hiç bir bilgim yok” diyor!

Alaçam Kaymakamı Sezgin Üçüncü hakkında, “Sana öyle bir kafa atarım ki dışarı fırlatırım” sözleri nedeniyle Samsun Valiliği'nce “Soruşturma İzni Verilmemesi” kararına Okul Müdürü Cavit Ovalı itiraz ediyor!

Samsun Bölge İdare Mahkemesi, itirazı inceliyor. Samsun Valiliği'nin kararını, “Olay şahitlerin ifadeleriyle sabit olduğu”  gerekçesiyle bozuyor! Kaymakam Üçüncü'nün yargılanmasına karar veriyor! Bölge İdare Mahkemesi, Alaçam Kaymakamlığı'nın okul müdürü Ovalı ve yardımcısı Ceylan için verdiği kısmi soruşturma iznini de bozuyor! Samsun-Sinop arasındaki bu iki ilçemizde sorunlar her geçen gün artarken, kaymakamların nelerle uğraştığı yaşanan iki olayla ortaya çıkıyor! Her iki olay da medyaya yansıyor! Her iki haberi okuyanlar, Aziz Nesin’in bir kitabını okumuş kadar oluyorlar!

/Cemil CİĞERİM
17.07.2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder