28 Mayıs 2012 Pazartesi

Canik’in Çocukları Kurtuluş Yolunda -I

Canik'in Çocukları Atatürk'ün İzinde, Canik Belediyesi ile Canik İlçe ve İl Milli Eğitim müdürlüklerinin ortaklaşa hazırladığı bir 19 Mayıs Projesinin adıdır. Ben bu projeye, Canikin Çocuklarının Tarih Yolculuğu Eylemi de diyorum. Gerçekten de tarih yolculuğu.

19-23 Mayıs günleri arasında 37 öğrenci ve dört eğitimci ile gerçekleştirilen bu tarih yolculuğu Samsundan başlayarak Havza, Amasya, Sivas ve Erzurum ziyaretleriyle devam etmiş; Erzurum, Bayburt, Gümüşhane, Trabzon, Giresun, Ordu ve başladığı yer olan Samsunda tamamlanmıştır. Programa göre yolculuk Canik Kültür Merkezinden başlayacaktı. Tüm hazırlıklar tamamlandı. Canik İlçesi sınırları içinde bulunan okullardan seçilen 37 öğrenci, velileriyle gelip valizlerini otobüse yerleştirmişler.

Canik Belediyesi tarafından projenin adına uygun yaptırılan özel tişörtler ve şapkalar öğrencilere dağıtıldı. Salondaki veliler de çocuklar kadar heyecanlıydı. Kurtuluş Yolu kafilesinin başında Canik Milli Eğitim Müdürlüğünde Şube Müdürü olan Tekin Karabulut Bey vardı. Bir taraftan çocukların ne yapacaklarını, otobüste ve gidilen yerlerde nasıl davranacaklarını anlatırken, diğer taraftan da şehirlerarası beş günlük yolculuğu nasıl göğüsleyebileceklerini düşünen velileri teselli ediyordu.Çocuklarınız çocuklarımızdır, endişe etmeyiniz diyordu. Gerçekten de yolculuk boyunca da gördük ki, bir baba ancak bu kadar ilgilenebilirdi.

Salonda memleketim şarkısı birlikte okundu. Canik Milli Eğitim Müdürü Sn. Haluk Melekoğlu, İl Milli Eğt. Müd. Yrd. Sn.Alican Usta ve Belediye Başkanı Sn.Osman Genç, ortak teması tarih olan konuşmalarını yaptılar. Çocuklar ve veliler heyecanla alkışladı.

Artık kurtuluş yolunun başındayız. Saatler 15i gösteriyordu. Hep birlikte M. Kemal ve arkadaşlarının denizden karaya çıktıkları yere doğru otobüsle yola çıktık. Oradan asıl yolculuk başlayacaktı.

19 Mayıs Cumartesi günü saat 16.30' lardayız. Türk Kuşunun gösteri sesleri ile çocukların heyecanı birbirine karıştığı bir saatte Kurtuluş Yolunun başlangıcı ziyaret ediliyordu. Başta Canik Belediyesi Başk. Sn. Osman Genç, İl Milli Eğt. Müd. Yrd. Sn. Alican Usta ve Canik Milli Eğt. Müd. Sn. Haluk Melekoğlu bu ziyarete iştirak ettiler ve uğurladılar.

Otobüste bendeniz (Tarih öğretmeni) ile birlikte 37 öğrencimiz, Canik Milli Eğt. Şb. Müd. Tekin Karabulut (Otobüs sorumlusu), Yavuz Selim İlköğretim Okulundan Nurhan Orhan (Sosyal Bilgiler Öğretmeni), Dereler İlköğretim Okulundan Numan Aydoğan (Müd. Yrd. Sosyal Bilgiler Öğretmeni) ve doktorumuz Hasan Ulubay (Gazi Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı)bulunmaktadır.

Artık Havza yolundayız… Tarih başlıyor… Yarın inşallah TARİHin başındayız…  Selam ve sevgi ile …
/Mustafa GENÇ
28.05.2012


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder