19 Mayıs 2012 Cumartesi

Samsun Halkı 19 Mayıs Ruhuna Sahip Çıkacak Mı?

Milli bayramlarla ilgili hükümetçe yapılan yeni düzenlemeler, birçoğumuzu endişelendirmiş ve derinden üzmüştür. Şüphesiz 19 Mayısla ilgili yapılan birçok yeni düzenleme ise bütün yurtta olduğu gibi Samsunda yapılacak olan törenlerin olağan akışını da değiştirmiştir. Bu yüzden en başta Samsun halkı, 19 Mayısın ev sahibi kimliği ile 19 Mayıs ruhuna sahip çıkmalıdır. O asil ruhun tümden yaşatılması için Samsun halkı ve dışarıdan gelen bütün misafirler Atatürk’ün Samsuna çıktığı o önemli noktaya koşmalı, Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının karaya çıkışına tanıklık etmelidir. Her şeye rağmen daha kalabalık ve daha bilinçli insanlar 19 Mayıs ruhunu paylaşmak için birlikte hareket etmelidir. Bu aynı zamanda halkın 19 Mayıs ruhuna sahip çıkmasıdır. Elbette bu vatanı kurtaranlara minnet duyan herkes, 19 Mayıs ruhuna sahip çıkar ve çıkacaktır. Bu hiçbir engelle önlenemez. Samsunda ve başka yerlerde büyük önder Atatürk’ün izinden 19 Mayısı kutlamak önemli bir ayrıcalıktır. Ne yazık ki 2012 yılında kutladığımız 19 Mayıs, eskiden kutladığımız 19 Mayısların coşkusundan uzak ve kopuk olmuştur. Ne Sayın Cumhurbaşkanı\ne Sevgi Bayrağı gönderilmiş ne de Atatürk anıtına çelenk sunumu yapılmıştır. Bütün bunların kaldırılması ne demektir? Samsun halkı bunu çok düşünmektedir!

Samsun halkı, \bu vatan böyle kurtuldu\ demek için Atatürk’ün karaya ayak bastığı noktada 19 Mayıs sabahı genci-yaşlısı toplanacak ve Atatürk’ün yaptıkları önünde saygıyla eğilecektir. Ama hiçbir şekilde Samsun halkı, dik duruşundan asla taviz vermeyecektir. Atatürk’ün bizlere bıraktığı ve işaret ettiği o yolda özgürlüğüne tümden sahip çıkacaktır. Hiçbir şekilde öz benliğimizi yitirmeden kendi ruhumuza, 19 Mayıs ruhuna büyük bir kararlılıkla sahip çıkmak zorundayız. Çünkü o ruh, bu millete hayat veren, nefes aldıran, ufkunu genişleten, özgürlüğünü garanti eden, kimseye boyun eğdirmeyen anlamlı bir ruhtur. Bu yüzden düşmanı, istemeyeni, kıskananı, çekemeyeni çok olabilmektedir. Bunu her fırsatta görebiliriz. Bu tanıklığımız bizi üzebilir, bizi yıldırabilir eğer biz bundan yılmadan, bundan korkmadan dik duruşumuzu devam ettirebilirsek, o ruh bize gerçek özgürlüğü ve gerçek bağımsızlığı yaşatır. İşte bütün kavga bu yüzdendir. Bu kavganın adresi sadece Samsun değil, bütün yurttur. Türk gençliği bu kavganın en önünde olmalıdır. Ne bu vatan ne de bu millet sahipsizdir. 19 Mayıs ruhu, bu vatanın sahiplerinin asil ve kararlı ruhudur. Bizler bu özel değerlerimize ne kadar sahip çıkabilirsek, o kadar çok mutlu ve huzurlu yaşayabiliriz. Eğer bu değerlerimizin hiçbir kıymetini bilmez, onları unutursak, başımız sıkıntıdan kurtulmaz. Kimse şüphe etmesin ki, Samsun halkından hiç kimse 19 Mayıs ruhunu koparamaz. İsteyen istediği kadar uğraşsın, istediği kadar engel koysun Samsun halkının dik duruşu karşısında mutlaka eriyip gidecektir. Bundan herkes emin olsun. Samsun halkı isterdi ki, birlik ve beraberlik içerisinde bu 19 Mayıs coşkusunu daha da ileri noktalara birlikte götürerek yaşayalım. Bu Samsunun ve Samsunlunun vazgeçilmez hakkıdır.

Resmi kısıtlamalara rağmen Samsun 19 Mayıs coşkusunu bazı sivil toplum örgütlerinin katılımı ile sevgi seline dönüştürecektir. Bakalım bu sevgi selinden Samsun halkını kim koparabilecek, kim Samsun halkının bu 19 Mayıs coşkusuna dur diyebilecektir. Hiç şüphesiz bu konuda Samsun halkı sadece tepkisini değil, Atatürk’e bağlılığını, bu vatanı kurtaranlara minnet duygularını en seviyeli ve en anlaşılır şekilde gösterecektir. Samsun halkına yakışan da bu değil mi? Herkesin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlu ve coşkulu olsun. Şehitlerimizin, Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının ruhları şad olsun…

19.05.2012
/Ayhan HAMLI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder