9 Eylül 2013 Pazartesi

Samsun Trafik Ve Ulaşım Çalıştayı

8 Eylül 2013 Pazar günü Canik Belediyesi tarafından düzenlenmiş “Samsun Trafik ve Ulaşım Çalıştayı”nda idik. Çalıştayın amacı Samsun’nun kara, deniz, hava ve demir yollarının sorunlarını, bizzat bu sorunları yaşayanlarca belirlenip çözüm önerilerini üretmekti. Bir taraftan sorunları belirlerken, diğer taraftan çözümleri de üretmek temel amaçtı.

Tebliğcilerden ve ve konuşma yapanlardan bu durum özellikle rica edilmişti. Toplam Kalite Yönetimi felsefesine göre bir sorunun en iyi çözümünü, yine o sorunu yaşayan bilir. Nasreddin Hoca’nın mantığı da bu değil miydi?  Damdan düşen Hoca’ya herkes, “aman Hocam, geçmiş olsun, nasıl oldu, bir şeyin var mı?” diyenlere , “bana damdan düşen birini getirin “ demişti ya… İşte 8 Eylül çalıştayı da böyle kurgulanmıştır.

Söz konusu çalıştayda kara, deniz, hava ve demir yolu sektörü yetkilileri çağrılmıştır. Özellikle dolmuşçular ve minibüsçüler şikayetçiydi. “Bir dokun, bin ah duy!” derler ya… Onlar da böyle.

Canik Belediye Başkanı’nın “ Samsun’un ulaşım sorunu, bir çay içimi kadar bir sürede çözülür” sözüne, İkinci Dolmuş Hattı dernek ikinci başkanının, “Sayın Başkanım, biz şimdiye kadar üç ton çay içtik, yine de çözemedik” cevabı ilginçti.  Paylaştığımızda görüleceği gibi her sektörden önemli öneriler geliştirilmiştir.

Samsun’un yakın tarihinde ilk defa yapılmış böyle bir çalıştayın sorunlara önerdiği çözümlerin pratik değere dönüştürülmesi siyasilere bağlıdır. Aksi halde bu ve buna benzer çözümlerin anlamı olmaz. Üretilmiş çözümlerin anlamlandırılması siyasilerin elindedir. Dileriz ki, “ Trafik ve Ulaşım Çalıştayı”nda üretilmiş çözümler siyasilerde bir anlam kazanır. Hayırlara vesile olması dileğiyle selam ve sevgiler…

09.09.2013
/Mustafa GENÇ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder