6 Eylül 2013 Cuma

Canik Anadolu İmam-Hatip Lisesi Açıldı, Hayırlı Olsun

Bir ilim ve irfan yuvası daha Canik’te açıldı. Eğitim, milletlerin yegâne geleceğidir. Hiçbir yöneticinin milletine, eğitimden daha büyük bir hizmet yapacağına inanmıyoruz. Bunun içindir ki Canik Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nin açılışını önemsiyoruz. Aslında gecikmiş bir açılıştı. Nüfusu 100 bine yaklaşmış bir ilçede yalnız bir imam-hatip lisesi ve ortaokulunun yetersiz olduğunu düşünüyoruz. Canik’te ikinci bir imam-hatip ortaokulu ise göz ardı edilemeyecek bir ihtiyaçtır.

Canik Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nin açılış sürecine katkılarını esirgemeyen Valimiz Sn. Hüseyin Aksoy’a, eski kaymakamımız Sn. Abdullah Kalkan’a ve her düzeydeki bürokratlara milletimiz ve Canikliler adına şükran borçluyuz. İmam-hatip davası, bu milletin ortak davası ve paydasıdır. Bunu önemsememizin iki önemli nedeni vardır: Bunlardan birincisi diğer okullarımızda yeterli düzeyde din öğretiminin ve eğitiminin verilememesidir. İslam yalnız Kur’an-ı Kerim okumaktan, namaz kılmaktan ya da Peygamberimiz (SAV)’in hayatından birkaç sayfa bilmekten ibaret değildir. Bunun için diğer eğitim kurumlarında yeterli derecede İslâm dini öğretilemiyor diyoruz.

İkincisi ise, imam-hatip okullarında verilen din eğitiminin genelde cemaat anlayışlarının üzerinde olmasıdır. Cemaat-tarikat algıları sübjektif olup imam-hatip okullarınınki ise objektife daha yakın olmaktadır. Her dini cemaatin hizmetlerinin bu okullardan mezun olanlarca yürütülmekte olduğunu biliyoruz. Yalnız bu durum bile imam-hatip okullarının önemini ortaya koymaktadır. İmam-hatip okullarının cemaat-tarikat ve siyaset üstü olduklarına inanıyoruz. Bu okullarda açıkların, kapalıların, CHP’lilerin, MHP’lilerin, Saadetlilerin, AK Partililerin ve tüm siyasilerin çocukları okumaktadır. Hepimizin umududurlar.

Bunun içindir ki, imam-hatip okullarını Türkiye’nin son manevi kaleleri olarak kabul ediyoruz. Bu okullara sahip çıkmak, aziz milletimizin geleceğine, tarihine ve dinine sahip çıkmak anlamına gelir. Aksi bir yöneliş; bilerek ya da bilmeyerek milletimizin bu değerlerine düşmanlık olduğunu düşünüyoruz. Selam ve sevgi ile… NOT: Kayıtlar Fatih Temiz Ortaokulu’nda yapılmaktadır. 

06.09.2013
/Mustafa GENÇ
http://www.habergazetesi.com.tr/kose-yazilari/mustafa-genc/5152/canik-anadolu-imam-hatip-lisesi-acildi-hayirli-olsun-/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder