10 Eylül 2013 Salı

Bafra Hesap Sormalı…

5000 yıllık bir geçmişten bahsediyoruz. Dolayısı ile köklü bir tarih ve köklü bir geçmiş. Bölgenin ve hatta belirli ölçümler dâhilinde ülkenin en büyük ilçesi, cümlenin öznesi. Yani durup düşünülmesi ve hatta geçmişe dair hesap sorulması gereken o kadar çok kayıpların, keşkelerin olduğunu görmek için büyük ölçekli merceklere gerek yok.

Hesap sormak bazılarının sandığı gibi kırp dökmekten ibaret değil elbet. Bafra’nın hak ettiği, kıyısına kadar geldiği ama kaybettiği tüm yatırımların uçup gitmesinde etken olan umursamazlığa, ben merkezliğe dair bir sitem bile hesap sormak değil midir? Öyle ki bu sitemi ifade etmek için kişisellik karanlığından, siyasal düşünce ekseninden çıkmakta da fayda var. Öyle ki; Geçmişte ilçenin ve hatta bölgenin ekonomisine yön veren Tekel’in kapanmasına kör ve sağır kalanlara, Bu uğurda elinden geldiğince mücadele edenleri dışlayanlara, Havaalanı, üniversite konusunda “ne gereği var” diyenlere, Ankara ziyaretlerinde sadece bilmem kimin atanması ya da tayini, bilmem kimin iş bulması için mesai harcayanlara, Uzun görev süresince elle tutulur bir şey yapılmamasına karşın, Şehir Kulübü rotalıları Asri Mezarlık çevresinde omuzda karşılanan ve karşılayanlara, İlçenin tarımsal potansiyelinin başka markalar üzerinden pazarlanmasına seyirci kalanlara, Marka olma yolunda emin adımlarla ilerleyen ürünlerin kolay ve kısa yoldan para kazanma cehaletine göz yumanlara, Bafralılıklarını cancanlı ortamlarda kadeh tokuşturmadan ibaret sayanlara, Ve de, Anlık çıkarlar uğruna başta kendinin ev sonra çevresindekilerin geleceğinin yok olmasının altına düşünmeden imza atanlara sitem ağırlıklı hesap sorulmalı.

Oturdukları kahvehane köşesinde ya da berber koltuğunda hasbelkader gerçekleştirilen her hizmete tu kaka ziyafetinin artık değişmesi için çaba sarf edilmeli. Evet geçmiş geçmişte kaldı. Evet önümüze bakmalıyız. Ders alarak ve ilk önce kendimiz sorgulayarak. Özeleştiri yapabilme cesaretini göstererek… Ve belki ki de ağlama adamlığını içimize sindirerek.

10.09.2013
/Birol BİRCAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder