18 Eylül 2013 Çarşamba

Bir Samsun İsterim

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kendisini ziyarete gelen öğrencilere sormuş: "Samsun’da en çok ne olmasın istersiniz?” Öğrenciler de cevap vermiş... "Daha çok spor alanı... Daha fazla ağaçlandırma... Daha fazla okul..."
***

Ne güzel bir soru... Bu şehirde yaşayan herkese sorulması gereken... Cevabın da uygulanması için gayret edilmesi gereken bir soru: "Samsun’da en çok ne olmasın istersiniz?”
***

Bana da sormuş olsa Başkan Yılmaz... Ne güzel cevaplar verirdim... "Samsun'da en çok geniş yollar... Her mahalleye oluşturulmuş semt spor alanları... Park problemlerinin yaşanmadığı sokaklar... Sülünsüz kavşaklar... Sülün yumurtasız ve karanlığa mahkum edilmemiş Atatürk Anıtı..."
***

Kısnıklık etmez daha da paylaşırdım... "Yasaklarla değil, projelerle çözülmüş ulaşım... Ekonomisi canlanmış... İlçelerden gelen vatandaşlarla alışverişi hareketlenmiş... Yarınından endişesi olmayan esnafın yaşadığı bir şehir... Vatandaşıyla mahkemeleri işgal etmeyen bir belediye... Tüm gündemi imar uygulamaları olmayan... Her kararıyla rant dağıtıp... Birilerini mutlu, birilerini mutsuz etmeyen bir belediye meclisi..."
***

"Sadece yakın çevresinin değil, tüm kent yaşayanlarının sözünü dinleyen...  Dün hakir gördüğü ilçede yaşayanları, bugün oyu var diye 'balık hafızalı' yerine koymaya çalışmayan... Mutlu olup, mutlu etmeyi bilen bir belediye başkanının yönettiği... Garibin, gurebanın, fakirin, fukaranın hakkının... Dazgirlere ve dalkavuklara peşkeş çekilmediği bir Samsun isterim!"
***

Çok mu sizce?


/Erdem EROL
18.09.2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder