19 Eylül 2013 Perşembe

Samsun Gençlik Çalıştayı

Bir millet için “genç” demek, “yarın” demektir. Günümüzde milletlerin gelecekleri artık genç ve ihtiyar nüfuslarıyla hesaplanmaktadır. İhtiyarlaşan toplumlar-milletler  dinamizmlerini kaybetmekte ve yaşama hırsları zayıflamaktadır. Bu durum, onları milletler yarışından koparmaktadır. Milletler yarışından kopan toplumların yaşama şansları olmaz. Bu açıdan bir değerlendirme yapıldığında; dünyanın en şanslı milletlerinden birinin milletimiz olduğunu görmekteyiz. Allah’a şükürler olsun!

Millet olarak sahip olduğumuz bu nimeti değerlendirmeli ve gerekli çalışmaları yapmalıyız. Bu kıymet bilir çalışmalardan biri de Canik Belediyesi’nin  “Samsun Gençlik Çalıştayı” olmuştur. 14-15 Eylül 2013 tarihlerinde Canik Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilmiş “GENÇLİK ÇALIŞTAYI’nda  birbirinden değerli konular ,yine birbirinden değerli katılımcılar tarafından tartışılarak sorun alanlarıyla birlikte çözüm önerileri geliştirilmiştir.

Çalıştay, çalışmalarını; “ Samsun Gençliğinin 21.yy’a Bakışı, Gençlerin Sosyal Yaşama Katılımı, Değerler ve Gençlik, Gençlerin; Sağlık, Spor ve Çevre Bilinci, Teknoloji Çağı ve Gençlik, Gençlerin Meslek Edinmesi ve İstihdam ile Gençlerin Tarih, ve Kültür Bilinci” başlıkları altında 15-20 kişilik gruplar şeklinde  yürütmüştür.

Fevkalade katılımın olduğu GENÇLİK Çalıştayı’nın her yıl düzenlenmesinin yararına inanıyoruz. Bu çalıştay her yıl yapılmalı ve Samsunlu gençlerin ortak platformu olmalıdır. Gençlerimiz ve gençlik örgütlerimizin temsilcileri, her yıl bir araya gelmeli ve söyleyeceklerini söylemelidirler. Bizler de onları dinlemeliyiz. Gençlerimizin Samsun’u, Türkiye’yi ve dünyayı algılayış biçimlerini gözlemlemeliyiz.

Toplumun her kesimi ( siyasetçisi, akademisyeni, yöneticisi, eğitimcisi, tüccarı, babaları-anneleri vs.) gençlerimizi dinlemelidir. Samsun Gençlik Çalıştayı hepimize bu imkanı sağlamıştır. Gençlerimizi dinleme imkanı veren bu ‘Çalıştay’ı düzenleyen Canik Belediye Başkanı’na  ve Canik AK PARTİ Gençlik Teşkilatı’na Samsunlu gençler, eğitimciler, babalar ve anneler  adına teşekkürü borç biliriz. Çalışmaların kamuoyu ile buluşturulması dileğiyle, Selam ve sevgiler…

/Mustafa GENÇ
19.09.2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder