7 Eylül 2013 Cumartesi

Atatürk Büstüne Saldırmak İhanettir!

Diyorlar ki; “Atatürk büstüne saldırmak provokatif eylemdir ” , “Üzüntü ve utanç vericidir.” Eğer bu eylem Samsun gibi Kurtuluş Savaşı meşalesinin ilk ateşlerinin yakıldığı Atatürk’ün şehrinde yapılmışsa; kimse kusura bakmasın bu bir ihanettir. Bu vatana, bu bayrağa, bu millete ve şehitlerimize ihanettir. Hangi hastalıklı ruh, bunu yapar bilmiyorum. Atatürk büstüne saldırmak kime ne kazandırır, kimin hangi duygularını bastırır? Bunu anlamak için hastalıklı ruh taşımak gerekir. Bu yüzden yorumu hastalıklı ruhlara bırakıyorum. Çünkü Atatürk’e yapılan her türlü saldırıyı vefasızlık ve hainlik olarak görüyorum.

Samsun'un İlkadım İlçesi İlyasköy Türk-İş İlkokulu'nun bahçesindeki Atatürk büstüne yapılan çirkin saldırının Atatürk’ün şehri, Samsun’da yaşanması büyük bir talihsizlik olmuştur. Bu saldırının duyulmasının tam da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına denk gelmesi; hem üzüntü hem de utanç vericidir. Şüphe yok ki, Atatürk’e yapılan her türlü saldırının temelinde medeni dünyaya hazımsızlık ve ihanet vardır. Bu ihanet saldırısını yapanların ortaya çıkarılması ya da cezalandırılması ( Eğer hala Atatürk’e saldırmak yasalarımızda suç ise) bu müeyyide hastalıklı ruhları değiştirir mi bilmiyorum. Saldırıyı yapanın bir çocuk ya da bir deli olması halinde ise başka şeyler sorgulanmalıdır. Ne çocuk ne de deli böyle bir saldırıyı tek başına yapmaz. Saldırganlar ya da saldırgan başka bir şeye değil de neden Atatürk büstüne saldırmaktadır? Doğrusu içi ihanet dolu hiçbir saldırı Atatürk gerçeğini asla karalayamaz ve değiştiremez. Atatürk ve kahraman silah arkadaşları bu ülke ve bu millet için çok önemli ve vazgeçilmez değerlerdir. Atatürk olmasaydı bugün üzerinde yaşadığımız Türkiye Cumhuriyeti Devleti özgür ve bağımsız olur muydu? Bunu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve Türkiye’de çeşitli şekillerde ve statülerde yaşayan herkes düşünmelidir. İhanetin ve vefasızlığın ciddi anlamda tavan yaptığı günümüzde; Atatürk büstüne Samsun’da yapılan saldırının basit bir hareket olmadığını düşünmek zorundayız. Bize ne oldu ki, Samsun gibi Atatürk’e sevgi ve saygıyla bağlı bir şehirde bu çirkin saldırı yaşandı? Maalesef bunu anlamakta çok zorlanıyoruz. Bu tür çirkin saldırılar abartılmadan dikkatle takip edilmeli ve engellenmelidir. Atatürk’e saldırmak aslında çok şeydir. Her şeyden önce Atatürk’e saldırmak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne, milletinin bölünmez bütünlüğüne ve Ne Mutlu Türküm Diyene sözüne bağlı olanlara saldırmaktır. Bunun aksini düşünmeye zorlamak ve Atatürk tabulaştırılıyor yaygarası koparmak maksatlıdır.

Samsun’da Atatürk büstüne yapılan saldırı Samsunluların Atatürk sevdalılarının kabul etmediği vefasızlık ve ihanettir. Ama bu çirkin saldırıdan asıl utanması gereken Samsunlular değil, Atatürk düşmanı ve karşıtlarıdır. Samsun’un ve Samsunluların Atatürk’e olan sevgisi ve vefasını test etmeye kalkışmak çirkin saldırılar peşinde koşanların aptallıklarıdır. Samsunluların durduğu ve duracağı yer her zaman Atatürk’ün yanıdır.

07.09.2013
/Ayhan HAMLI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder