1 Eylül 2014 Pazartesi

Canik II. Yamaç Paraşütü Şenliği

Aslında bugün zalim ve mazlumu yazmak istiyordum. İnsanların kendilerine yapılan haksızlıkları zulüm olarak nitelendirirler de kendilerinin şahıslara ve devlete yaptıklarını görmezler. Ancak arkadaşlarla pazar günümüzü Gültepe Köyü’nde Canik Belediyesi tarafından cumartesi ve pazar günleri organize edilmiş II. Yamaç Paraşütü  şenliklerinde  değerlendirme kararını alınca ister istemez şenlik yerinde bu güzel etkinliği yazmak istedik.

Bazılarımız “Yamaç paraşütü de ne imiş” diyebilir. Buna paraşüt hobisi de diyebiliriz. Hobi de olsa bu tür etkinlikleri önemsiyoruz. Müslümanlar olarak bizler insanımızı yalnız manevi yönden (yalnız nefis terbiyesi açısından) eğitmeyiz. Maddi yönden de eğitmek zorundayız. Örneğin; yüzme, ok atma, at biniciliği ve güreş  gibi sporlar Efendimiz(sav) tarafından tavsiye edilmiştir.

Yamaç paraşütünü, havacılığı sevdiren ve geliştiren bir spor dalı olarak değerlendiriyoruz. Başta Canik Belediye Başkanı Sayın Osman Genç Bey olmak üzere bayanlar dahil uçan insanlarımızın çocuklarımıza güzel örnek olduklarını düşünüyoruz. Havacılık, yüz yılımızın sporları arasındadır. Bunun yanında tüm belediyelerimiz tarafından tarihi sporlarımıza da gerekli ağırlığın verilmesini arzu ediyoruz.

Tüm ilçe belediyelerimiz biraraya gelerek her birerlerinin  imkanları oranında birer spor dalına sahip çıkmalarını arzu ediyoruz. Birbirlerinden değerli gördüğümüz sayın başkanlarımızın tarihimize karşı da sorumluluklarının olduğuna inanıyoruz. Bu fırsatlarının her zaman ellerinde olmayacaklarının hesabını yapmalarının gereğine inanıyoruz.

Yarın çok geç kalınabilir. Geç kalmada ve “eyvah” demeden hemen işe koyulmak gerekir. Canik Belediye Başkanı’nı  ve  emeği geçen paraşütçüleri  kutluyor, şükranlarımızı arz ediyoruz. Selam ve sevgi ile… 

/Mustafa GENÇ
01.09.2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder